Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

off-duty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

Post autor: rbit9n »

odpala się bez potrzeby
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
gavin

Post autor: gavin »

Owain pisze:
wpk pisze: 26 lut 2020, 20:25
gavin pisze: 26 lut 2020, 19:22 https://vistula.pl/marynarki
Też lubię się przebierać w za ciasne damskie ciuszki, gdy sobie wypiję.
No była fota na ten temat:

Obrazek
Telewizja kłamie, wiadomo, że nie w Polsce, a na cołkim świecie!
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Trzeba się wziąć za pita.
Ale mi się nie chce.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Ty się ciesz, że PITa, a nie PETa.
Awatar użytkownika
danz1ger

Post autor: danz1ger »

vid3 pisze: 27 lut 2020, 18:28 Trzeba się wziąć za pita.
Ale mi się nie chce.
spróbuj na pitinfo. wysłałem w wersji elektropsioniczneji i za moment miałem potwierdzenie ze skarbówki, że jest ok a później z ministerstwa finansów, że zaakceptowane, czy coś tam.

Dodano po 2 minutach 36 strzałach znikąd:
za 45 dni nagroda za 15 minut roboty.
Shoot First, Ask Questions Later.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Poważnie?

"Poniżej streszczenie rozmowy przeprowadzonej w dniu 24-02-2020 z konsultantem KIP w zakresie sporządzania nowej deklaracji JPK_V7M i JPK_V7K.

Pytanie:
Jakie wiersze sprzedaży należy oznaczać typem RO ?
Odpowiedź:
Wiersz z oznaczeniem RO powinien zbiorczy zapis dotyczący sprzedaży zrealizowanej na rzecz osób fizycznych i zaewidencjonowanych na kasach rejestrujących.
Pytanie:
Czy zatem należy, założyć że w pliku JPK_V7K powinien wystąpić jeden zbiorczy wiesz ze typem RO ?
Odpowiedź:
Tak
Pytanie:
Jaką datę sprzedaży i datę wystawienia powinien mieć taki wiersz sprzedaży ?
Odpowiedź:
Może to być w dacie sprzedaży i w dacie wystawienia ostatni dzień miesiąca którego dotyczy zestawienia.
Pytanie:
Jak zatem powinien być wykazany Paragon na kwotę poniższej 450 zł z podanym numerem NIP który może być traktowany jako „Faktura uproszczona” ?
Odpowiedź:
Ten temat aktualnie jest w fazie wyjaśnień i proszę w tym temacie zadzwonić później.
Pytanie:
Jak powinien być wykazany Paragon na kwotę powyżej 450 zł z podanym numerem NIP który nie jest traktowany jako „Faktura uproszczona”. Czy ma być zagregowany do zbiorczego dokumentu RO ?
Odpowiedź:
Ten temat aktualnie jest w fazie wyjaśnień i proszę w tym temacie zadzwonić później.
Pytanie:
Czy w pliku JPK_V7M jako dokumenty FP powinny być wykazywane wszystkie wystawione faktury do paragonów czy tylko te z podanym numerem NIP ?
Odpowiedź:
Pytanie:
Jak powinna być zaewidencjonowana zafiskalizowana faktura wystawiona na kontrahenta z numerem NIP ? Czy może to być wiersz sprzedaży z typem RO?
Odpowiedź:
Raczej powinna być ujęta jako dokument do paragonu czyli FP.
Pytanie:
Jak należy rozumieć opis stosowania kodu GTU_07 - Dostawa pojazdów oraz części samochodowych o kodach wyłącznie CN 8701 - 8708 oraz CN 8708 10.
Skoro CN 8708 10 jest gałęzią podrzędna do 8708 to czy w oparciu o zapis CN 8701 – 8708 należy traktować że jako GTU_07 ma być oznaczane wszystko należące do grup CN od 8701 do 8708 ?
Jeżeli tak to jaki zamysł miał ustawodawca dodając zapis „oraz CN 8708 10”
Odpowiedź:
Widać tu pewną nieścisłość. Proszę w tym przypadku wystąpić o interpretację indywidualną.
Pytanie:
Kiedy stosować oznaczenie MPP - Czy tylko jeżeli Transakcja objęta obowiązkiem stosowania mechanizmu podzielonej płatności. Oznaczenie MPP należy stosować do faktur o kwocie brutto wyższej niż 15 000,00 zł, które dokumentują dostawę towarów lub świadczenie usług wymienionych w załączniku nr 15 do ustawy ? Co w przypadku kiedy Faktura jest poniżej 15 000,00 zł lub dot. zakupu towarów spoza zał. 15 a na fakturze Dostawca zamieścił MPP?
Odpowiedź:
MPP na podatku naliczonym należy stosować tylko wówczas gdy dla faktury istnieje taki obowiązek tj. do faktur o kwocie brutto wyższej niż 15 000,00 zł, które dokumentują dostawę towarów lub świadczenie usług wymienionych w załączniku nr 15 do ustawy. W pozostałych przypadkach nie ważne co Dostawca wykazał na Fakturze MPP dla podatku naliczonego należy stosować tylko wówczas gdy jest wymagane."

I drugi cytat:

"- Ależ co ty mówisz! Oni są wszak istotami rozumnymi... - wybełkotał oszołomiony Trurl.
- Tak? - rzekł Klapaucjusz. - Zaraz się przekonamy! Za czym, wchodząc pomiędzy Trurlowych doskonalców, pierwszemu, który się nawinął, dał w łeb, a z rozmachem, pytając:
- Szczęśliwyś waszmość?
- Szalenie! - odparł ów, trzymając się za głowę, na której guz wyskoczył.
- A teraz? - spytał Klapaucjusz i tak mu przyłożył, że ów zaraz się nakrył nogami. Jeszcze nie wstał, jeszcze piasek wypluwał, a już krzyczał:
- Szczęśliwym, mospanie! Czarownie mi się dzieje!"
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Właśnie.

Dodano po 45 minutach 21 strzałach znikąd:
vid3 pisze: 27 lut 2020, 18:28 Trzeba się wziąć za pita.
Ale mi się nie chce.
Od 15 lutego podatnicy mogą składać zeznania roczne PIT za 2019 r., ale pojawił się problem – nie ma jeszcze interaktywnych formularzy PIT-36 i PIT-36L. Ministerstwo Finansów zapowiada, że udostępni je do końca przyszłego tygodnia.

buuueeeee ...
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Mnie nurtuje pytanie natury egzystencjalnej - te koktajle Mołotowa były bio czy eko?
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Jeżeli z dodatkiem bio to znaczy, że ekologiczne.

Dodano po 1 minucie 5 strzałach znikąd:
Tak myślę, ale mogę się mylić.

Dodano po 1 minucie 5 strzałach znikąd:
Z tego typu koktajli używałem jedynie OP-2.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Kandyduj tedy.
ODPOWIEDZ