Dywagacje o zakupie A7
Re: Dywagacje o zakupie A7
Hmm. Sony niby lepsze, ale bardzo nie podoba mi się, jak silnie rozciąga skośnie obiekty bliskie rogów kadru.
sonego niby lepsze
- Owain
- Nasz Czelnik
Widziałem już ten filmik wczoraj i to samo sobie pomyślałem. Co z tego, że Sony automatycznie prostuje dystorsję, skoro rozciąga w rogach że strach. Może lepiej mieć to pod kontrolą w LR i sobie rozciągać abo nie. Ale fizyki nie przeskoczysz. Oczywiście Sony jaśniejszy i pewnie ostrzejszy (choć tego aż tak nie widać) i kolory ładniejsze i bica można wyrobić nosząc ;>
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Resztki rozsądku powstrzymują mnie przed kliknięciem tego filmu i jemu podobnych.
I od dawna nie odpinałem pięćdziesiątki.
I od dawna nie odpinałem pięćdziesiątki.
- sorevell
Co za szczęście, że mam Flektogona 4/20 i dzięki temu wiem, że mi ta ogniskowa nie leży.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Też mam tego Flekta - zajebisty przycisk do papieru.
Flektogona 4/20 kiedyś pożyczyłem i zrobiłem parę zdjęć. Nigdy go nie miałem. Mogłem (teoretycznie) w Smoleńsku kupić Mira 20, 3,5/20, ale nie kupiłem, i trochę potem żałowałem. To dopiero jest cegła! I nie mam żadnej 20-tki, mam natomiast Sigmę 3,5/18 do Nikona (pełnokadrową), ale w sumie mało z niej korzystałem. Nie jest ani paskudna, ani szczególnie dobra. Po prostu taki ot, obiektyw. Czasem przydaje się, jak potrzeba, żeby było bardzo szeroko. Bo to już jest bardzo szeroko.
- sorevell
No właśnie nie, bo jak go podnosisz, to dekiel zostaje na papierze.wpk pisze:Też mam tego Flekta - zajebisty przycisk do papieru.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Tak? Ale przedni czy tylny?