Places
- Owain
- Nasz Czelnik
Re: Places
Lepsza dulszczyzna od braku wychowania. Od tygodni Tomku, non stop, już chyba z dziesiąty raz wsadzasz tu swoje wtrącenia o wyborczej, tvn'e, Michniku, onecie itp. Mimo próśb i deklaracji, żeby nie było o polityce. Jednocześnie co rusz prowokujesz szukając zaczepki, licząc że będziesz jako Joanna D'arc na stosie banowania spalony. Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę. Dostosować się nie chcesz. Odejść też. Wyrzucać Cię nikt nie będzie. Ale nie licz, że będziesz wesoło i bez komentarza z mojej strony dawał te swoje pożałowania godne wrzutki.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Nie wierzę w ludzi "niewierzących", tacy nie istnieją.tomek_jj pisze: Pozdrawiam były leming , obecnie niewierzący
- Owain
- Nasz Czelnik
Och, istnieją, zapewniam Cię. Ale to nie znaczy, że są przez to szczęśliwsi. Wierzący byłem większość swojego życia, a utracenie tej wiary nie było dla mnie wcale miłe. Niestety wiara to nie jest coś, co można sobie zachcieć, kupić jak obiektyw. To nie jest tak, że poczytam naszą Metaxę i mi się oczy otworzą. No nie.Chory pisze: Nie wierzę w ludzi "niewierzących", tacy nie istnieją.
Dziękuję Sebastianie za Twe miłe słowa. Jak to wielokroć podkreślasz jesteś dumnym właścicielem swojego forum i jego gospodarzem. Dobry gospodarz jak wiadomo gości i zaprasza i sugeruje im wyjście z zaaranżowanej imprezy, jezeli się z nim nie zgadzają. To element dobrego wychowania. Zaiste.
W zasadzie chciałem do konca zrozumieć ideę hasła "psioniczny". Zrozumiałem. Cóż, wszak pozowanie jest też niestety elementem fotografii.
Niestety potrawy duszone ciągle w tym samym sosie tracą jakikolwiek smak. I zmiana garnka nic nie zmieni.
W zasadzie chciałem do konca zrozumieć ideę hasła "psioniczny". Zrozumiałem. Cóż, wszak pozowanie jest też niestety elementem fotografii.
Niestety potrawy duszone ciągle w tym samym sosie tracą jakikolwiek smak. I zmiana garnka nic nie zmieni.
wpk pisze:To jaki obiektyw do kościoła kupić?
Koszerny

EDIT:
ja najmocniej przepraszam, nie robię tego złośliwie i moje komentarze nie są po to aby was skłócić.
Po prostu zachowajcie większy dystans, proszę.
Psioniczni są przecież częścią wieczności więc takie tam doczesne zmysłowe drobiazgi nie powinny destabilizować ich aury energetycznej

Owainie, teraz wierzysz najzwyczajniej w coś innego. Obiekt, cel wiary wybrałeś sobie nowy. Bez wiary nie miałbyś po co rano wstawać z łóżka.
- Owain
- Nasz Czelnik
Hasło "Psioniczny" nie niesie za sobą żadnej idei. Szkoda, że tego nie rozumiesz. Jeszcze większa szkoda, że nie rozumiesz, że nachalna czy to polityczna i religijna indoktrynacja nie jest fajna. Forum, jeśli jest czyjeś w rozumieniu prawa własności, to tylko wpk, którego zresztą prosiłem o uczynienie mnie zwykłym userem, ale się parszywiec nie zgodził. 
Ja naprawdę jestem tolerancyjny i zgodny, mam przyjaciół i wśród prawicowców, lewicowców, wierzących, niewierzących. Ale w sieci, wśród ludzi, którzy się nie znają, takie tematy są jak widzisz ryzykowne. Metka nasza jest (sorry, Metka) trochę nawiedzona. Ty jedziesz mam wrażenie celowo, sprawdzając, ile wytrzymamy. Mnie to lotto, bo dla mnie to nie jest moje forum, jak pisałem, jest a to wpk, a to nas wszystkich, bo forum, jak sama nazwa wskazuje, jest forumowiczów. Ale trudno mi za każdym razem pomijać milczeniem Twoje prowokacje. Odnoszę się do nich wskazując, że to nie w PIS czy PO leży problem, ale w ludziach, którzy każdą, nawet chwalebną ideę, jak patriotyzm czy solidarność w gówno obrócić mogą.
Dodano po 4 minutach 26 sekundach:
@Chory, to prawda. Wierzę w swoją miłość do żony i w jej do mnie. Wierzę w potęgę ludzkiego umysłu, w postęp, technikę, człowieczeństwo, cywilizację, choć jestem raczej mizoginem. Oczywiście jestem pełen sprzeczności. Obśmiewam ten źle pojmowany patriotyzm, ale płaczę na hymnie
Nie znoszę ludzi, ale wierzę w nich, jako całość.

Ja naprawdę jestem tolerancyjny i zgodny, mam przyjaciół i wśród prawicowców, lewicowców, wierzących, niewierzących. Ale w sieci, wśród ludzi, którzy się nie znają, takie tematy są jak widzisz ryzykowne. Metka nasza jest (sorry, Metka) trochę nawiedzona. Ty jedziesz mam wrażenie celowo, sprawdzając, ile wytrzymamy. Mnie to lotto, bo dla mnie to nie jest moje forum, jak pisałem, jest a to wpk, a to nas wszystkich, bo forum, jak sama nazwa wskazuje, jest forumowiczów. Ale trudno mi za każdym razem pomijać milczeniem Twoje prowokacje. Odnoszę się do nich wskazując, że to nie w PIS czy PO leży problem, ale w ludziach, którzy każdą, nawet chwalebną ideę, jak patriotyzm czy solidarność w gówno obrócić mogą.
Dodano po 4 minutach 26 sekundach:
@Chory, to prawda. Wierzę w swoją miłość do żony i w jej do mnie. Wierzę w potęgę ludzkiego umysłu, w postęp, technikę, człowieczeństwo, cywilizację, choć jestem raczej mizoginem. Oczywiście jestem pełen sprzeczności. Obśmiewam ten źle pojmowany patriotyzm, ale płaczę na hymnie

Chory pisze:Owainie, teraz wierzysz najzwyczajniej w coś innego. Obiekt, cel wiary wybrałeś sobie nowy. Bez wiary nie miałbyś po co rano wstawać z łóżka.
Sami z siebie nic nie możemy uczynić. Jesteś jak czysty system operacyjny. Aby coś zrobić uruchamiasz program.
W świecie zewnętrznym uruchamiasz program pożądliwość. Trzeba Cię zmusić do jedzenia, pracy, kopulacji bo bez tego byłbyś pomiędzy dwoma programami - pożądaniem i ofiarowaniem, byłbyś w niemocy.
Depresja to właśnie niemoc. To brak możliwości wybrania zmysłowości i brak możliwości wybrania programu ducha, który jest ofiarowaniem.
Owain jest cały czas w Mocy władcy tego świata, w pożądliwości materii, chwały, ciała.
ot co...
Dla Owaina jest ważny kolektyw, dokładnie jak dla Ewy.
Dla mnie ważny jest ten dokładnie ten jeden człowiek bo na tym człowieku załamują się wszystkie systemy usiłujące zasymilować jednostkę w swoim bezosobowym absolucie.
- Owain
- Nasz Czelnik
Kochana, Chuj wi, i chuj ważne, co jest dla mnie ważne
Zdjęcie wrzuć, robisz ładniejsze ode mnie 

Zacznij medytować, a na pewno ćwicz oddechówkę to mniej emocjonalnie będziesz traktował czyjekolwiek wpisy.
Trzy oddechy żurawia, może cała oddechówka do Kung Chi?
Owain, myslałeś kiedyś o tym aby ćwiczyć jakiś styl wewnętrzny?
Proszę, oto zdjęcie:
Moja siostrzenica, aparat Fuji S5 a obiektyw, nie pamiętam.

Trzy oddechy żurawia, może cała oddechówka do Kung Chi?
Owain, myslałeś kiedyś o tym aby ćwiczyć jakiś styl wewnętrzny?
Proszę, oto zdjęcie:
Moja siostrzenica, aparat Fuji S5 a obiektyw, nie pamiętam.

Ostatnio zmieniony 17 lut 2017, 19:11 przez Metanoia, łącznie zmieniany 2 razy.