Rowerowe dyr-dymały

off-duty
ODPOWIEDZ
zdyboo

Re: Rowerowe dyr-dymały

Post autor: zdyboo »

Ja pewnie tak zrobię, że tylko MTB będę miał z silnikiem, bo już w 2019 na niektórych podjazdach bardzo żałowałem, że nie mam wspomagania. Jak się kilka kilosów ciśnie w terenie na podjeździe dochodzącym do 14% to ma się dużo czasu na przemyślenia.
Reszta moich rowerów pozostanie unplugged.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

zdyboo pisze: 08 mar 2021, 15:11 Do tego pomarańczowego mam składane Ass Saver, które zabieram ze sobą jak przewidują opady.
Uhum...
Już 100 lat temu Żydzi w Chełmie uchwalili, że szczelność strażackiej sikawki należy sprawdzać przed każdym pożarem.

PS Ass Saver - signum temporis...
samek

Post autor: samek »

zdyboo pisze: 08 mar 2021, 15:28 ...dochodzącym do 14%...
Mam jednak instynkt samozachowawczy.
zdyboo

Ja już się nauczyłem, że dopóki leśna droga nie zaczyna być nagle wybrukowana to podjazd jest do zrobienia na kole. Jak zaczyna się bruk to jednak wypych. Trafiłem na takie coś w Górach Sowich. OIDP było ponad 20%.
samek

Ja dostalem strasznie po kościach dwukrotnie. Pierwszy raz tu w domku (bo siedzę teraz w Woli). Pojechaliśmy na niby krótką traskę ok. 30 km. Tylko, że tu jest co chwila góra/dół. W domu (w Orzeszu) możemy robić trasy 50-70 km, ale jest w miarę po płaskim.
Drugi raz dość umarłem na kolejnej „lajtowej” trasce na rozkręcenie się. Ania wg jakiejś strony rowerowej po Śląskach wynalazła jkieś 50+ km wokół Raciborza. Yezoo - niby po płaskim. Na szczęście nie tylko ja umierałem :D
zdyboo

Takie interwałowe trasy potrafią sponiewierać i ja też nie przepadam za takimi.
Ja się dwa razy dałem trasie zrobić jak młody jakiś. Raz dojechałem do Ziębic i akurat wyszło 100 km. W terenie umiarkowanie pofalowanym. Dobrze się czułem i myślałem, czy nie pojechać do Strzelina, ale nie miałem trasy wyrysowanej w giepsie i nie chciałem ryzykować wbicia się na ruchliwą drogę. Następną razą już pojechałem, ale zapomniałem, że między Ziębicami, a Strzelinem są Wzgórza Strzelińskie. Wtedy jeszcze nie miałem map z dobrym profilem terenu.
Za drugim razem z tej trasy do Strzelina odbiłem wcześniej i pojechałem aż do Jesionik. Do Prudnika na pociąg ledwie dojechałem.
Teraz już się nauczyłem i do tego mam lepsze narzędzia i jeżeli nie trafię na kompletnie nieprzejezdną drogę to raczej nie ma niespodzianek.
samek

zdyboo pisze: 08 mar 2021, 16:08 Takie interwałowe trasy potrafią sponiewierać i ja też nie przepadam za takimi.
Serdecznie zapraszamy na rower do Woli :D

Ale jak już obostrzenia zdejmą - bo do Kraka, to akurat jest dojazd spoko. To tam się wybierzemy, a nie w okolice jakiejś Alwernii.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Do Kraka? To znaczy do Krakowa? Tego w Małopolsce?
zdyboo

samek pisze: 08 mar 2021, 16:11 Serdecznie zapraszamy na rower do Woli :D
Ale jak już obostrzenia zdejmą - bo do Kraka, to akurat jest dojazd spoko. To tam się wybierzemy, a nie w okolice jakiejś Alwernii.
Dziękuję, raczej skorzystam, bo już mnie nieco nosi, po roku jeżdżenia wkoło komina.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

A czy w uzupełnieniu dla as sejwera jest też jakiś mordo sejwer?
ODPOWIEDZ