Mam chyba jakieś, ale to nie ja robiłem zdjęcia memu dzwonku, więc chyba nie wypada wrzucać cudzych zdjęć mojego dzwonkawpk pisze:Właśnie - pokażesz?
Places
- Owain
- Nasz Czelnik
Re: Places
Sowy nie są tym, czym się wydają...
-
puch24
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Maciek, już na FB się ucieszyłem, więc tym bardziej tu! 
- Owain
- Nasz Czelnik
-
puch24
Że w ogóle zrobiłem zdjęcie?
Ja też się cieszę.
Owix, nie dało się inaczej z samochodu przed skrzyżowaniem.
Ja też się cieszę.
Owix, nie dało się inaczej z samochodu przed skrzyżowaniem.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Alle Luja!
Rury to 50% wartości dodanej.
Rury to 50% wartości dodanej.
-
puch24
A tak w ogóle, to padłem, jak się temu zdjęciu przyjrzałem w powiększeniu. To, co wrzuciłem, to jest wycinek zdjęcia z głaskofonu. Po powiększeniu tego wycinka można przeczytać treść ogłoszenia w oknie, o zatrudnieniu krawcowej... Ależ ta technika galopuje!
Dodano po 7 minutach 9 sekundach:
Całe zdjęcie:
2016-12-10_10-27-23 by Maciej, on Flickr
Wycinek:
2016-12-10_10-28-36 by Maciej, on Flickr
Dodano po 7 minutach 9 sekundach:
Całe zdjęcie:
2016-12-10_10-27-23 by Maciej, on FlickrWycinek:
2016-12-10_10-28-36 by Maciej, on Flickr- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Przeróbki krawieckie kurczaków i innych ptaków... Co by na to Boguś Linda powiedział?
I na te 168 stopni, nie wiadomo których.
I na te 168 stopni, nie wiadomo których.
-
puch24
Ach, te stopnie to orientacja głaskofonu w przestrzeni; muszę to wyłączyć... 
Boguś Linda powiedział, niestety, prawdę o Łodzi, choć oczywiście należy to traktować jako metaforę, a nie dosłownie.
Jakiś czas po tej jego wypowiedzi (że Łódź to miasto meneli), która taką burzę wywołała (ja nie byłem nią oburzony, raczej trochę rozbawiony tym całym szumem, bo zdaję sobie sprawę z jej prawdziwości), czytałem artykuł, który tłumaczył historycznie, dlaczego Łódź od zawsze była nielubiana w Polsce, i na różne sposoby dyskryminowana, także przez władze państwowe.
I Łódź ma silny kompleks swojego niskiego pochodzenia.
A że to miasto meneli? No, niestety. Zawsze było to miasto ludzi biednych albo w najlepszym razie niezamożnych, robotnicze, a po roku 1990 zrobiło się miastem bezrobotniczym. Są rodziny, w których bezrobocie jest już zjawiskiem pokoleniowym.
Boguś Linda powiedział, niestety, prawdę o Łodzi, choć oczywiście należy to traktować jako metaforę, a nie dosłownie.
Jakiś czas po tej jego wypowiedzi (że Łódź to miasto meneli), która taką burzę wywołała (ja nie byłem nią oburzony, raczej trochę rozbawiony tym całym szumem, bo zdaję sobie sprawę z jej prawdziwości), czytałem artykuł, który tłumaczył historycznie, dlaczego Łódź od zawsze była nielubiana w Polsce, i na różne sposoby dyskryminowana, także przez władze państwowe.
I Łódź ma silny kompleks swojego niskiego pochodzenia.
A że to miasto meneli? No, niestety. Zawsze było to miasto ludzi biednych albo w najlepszym razie niezamożnych, robotnicze, a po roku 1990 zrobiło się miastem bezrobotniczym. Są rodziny, w których bezrobocie jest już zjawiskiem pokoleniowym.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Maciek... Łódź Łodzią, a mój Kleryków to miasto słynnego pogromu, bardzo długo ponoszące tegoż konsekwencje, wraz z całością województwa zresztą.