W poszukiwaniu Św. Grilla
Re: W poszukiwaniu Św. Graala
kanon ssie pałke, a7 ver 1 rulez!
I waga fajna. Ale ktoś coś o migawce w tym RP? Bo w materiałach reklamowych ani vidu, ani słychu, więc pewnie będzie szmaciana.
Jak się poczyta tą speckę to oprócz wagi nie ma tam w zasadzie nic ciekawego. Przy okazji wagi (bez i z aku) jeśli się to potwierdzi to chyba wsadzili tam najmniejszą baterię w dziejach 

- poor
- Rich poor
SR by byla trwalsza
- rbit9n
- Ribitibi
Na apatycznych podają info o zacurvionej matrycy.
https://www.optyczne.pl/13426-news-Zakr ... rynku.html
No i o ten schemat chodzi - czemu ta matryca jest wygięta w drugą stronę?
Albo im się pokićkało, albo ja o czymś nie wiem.
https://www.optyczne.pl/13426-news-Zakr ... rynku.html
No i o ten schemat chodzi - czemu ta matryca jest wygięta w drugą stronę?
Albo im się pokićkało, albo ja o czymś nie wiem.
- vid3
- Kontakt:
Pewnie może w obydwie strony.
Jeżeli matryca jest elastyczna i leży na poduszce z piezoelektyryka to może się wyginać śmiało.
Mnie zastanawiają obiektywy - będzie produkcja słoików których kolejne wady korygowane będą w body.
Jeżeli body uzyska indywidualny profil zniekształceń obiektywu to ... dobrze czy źle?
Jeżeli matryca jest elastyczna i leży na poduszce z piezoelektyryka to może się wyginać śmiało.
Mnie zastanawiają obiektywy - będzie produkcja słoików których kolejne wady korygowane będą w body.
Jeżeli body uzyska indywidualny profil zniekształceń obiektywu to ... dobrze czy źle?
- Owain
- Nasz Czelnik
Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, ale Sony chyba przesadziło z otworem bagnetu (nie wiem, tak to fachowo). Jest bardzo mały, ledwie tam matrycę widać. Wydaje mi się, że jakby miał średnicę ciut większą, wcale nie przełożyłoby się to strasznie na wielkość i ciężar body, a szkła mogłyby być mniejsze. Teraz i tak poszerzają się po wyjściu z bagnetu, może takie wielkie muszą być też z tego powodu. No niby przy nexach miałoby to logikę, ale chyba projektując nexy, myśleli o FF.
Sowy nie są tym, czym się wydają...