W poszukiwaniu Św. Grilla
Re: W poszukiwaniu Św. Graala
Jeszcze nie doszedł to się jaram innym sprzęciorem. W Canona R i tak bym nie wszedł, bo za mało dają, ale zestaw RP + 35 jakoś pobudził moją wyobraźnię. W RP podoba mi się też waga, zbliżona do pierwszej A7. Niestety nowsze siódemki zbliżają się do luster a to niedobrze 

Uuu, przegapiłem... Czyli jednak brniesz w Sony?
Nie brnę tylko osiadam
Szkła f/1.2 mnie nie jarają, nie jarają mnie szkła f/0.95, nie jarają mnie 50ki, które ważą pod kilogram, nie jarają mnie drogie szkła, nie jarają mnie też wykastrowane, lecz mimo to drogie aparatki więc stwierdziłem, że na tę chwilę najlepiej mnie będzie u Słonika. Tzn. byłoby gdyby nie te cholerne nieistniejące 35/2 
PS Za to cholernie mi się spodobał 24/1.4 GM. W sumie nawet nie przepadam za tą ogniskową, ale to szkiełko jest fajne. Wczoraj nawet widziałem je dość mocno przecenione na Amazonie, ale stwierdziłem, że na ten rok mam już dość wydatków.

PS Za to cholernie mi się spodobał 24/1.4 GM. W sumie nawet nie przepadam za tą ogniskową, ale to szkiełko jest fajne. Wczoraj nawet widziałem je dość mocno przecenione na Amazonie, ale stwierdziłem, że na ten rok mam już dość wydatków.
między innymi takie kity podobno będą :
Canon EOS RP Body + RF 35mm f/1.8 IS Macro STM lens Kit
Canon EOS RP Body + RF 35mm f/1.8 IS Macro STM lens Kit + Mount Adapter Kit
wieszczą też pod koniec lutego na targach premierę Sony fe 35/2 G, muszą w końcu zareagować
na szkła konkurencji.... tylko G może być spore
Canon EOS RP Body + RF 35mm f/1.8 IS Macro STM lens Kit
Canon EOS RP Body + RF 35mm f/1.8 IS Macro STM lens Kit + Mount Adapter Kit
wieszczą też pod koniec lutego na targach premierę Sony fe 35/2 G, muszą w końcu zareagować
na szkła konkurencji.... tylko G może być spore
Mnie niby nie jarają obiektywy 0,95, ale Nikkora 1,2/50 AI(-S) to bym se kupił jakbym się nagle nieprzyzwoicie wzbogacił. Tak dla jaj. O Noct-Nikkorze 1,2/58 nawet nie marzę, bo to nie moja liga cenowa.
Na pewno to G będzie duże i ciężkie, bo przecież będzie też podpinane do A7R, więc musi wyrobić na ichniej matrycy. A cena pewnie, jak za f1.4, nie ma zmiłuj się.
Ni chuja. Zrobio małe, lekkie i tanie. Pod Rki to niech se krezusy podpinają 35/1.4 albo inne Zajsy. Poza tym Gavin wchodzi w system a on nie lubi marnować piniondza.
Ostatnio zmieniony 14 lut 2019, 00:47 przez cz4rnuch, łącznie zmieniany 1 raz.
duży i ciężki, można powiedzieć flagowy w zakresie 35mm jest Sony FE 35 mm f/1.4 Distagon T*
tą 35/2 G już nie muszą bić rekordów
miałem 90/2.8 G, zamiast mam 85/1.8 i na 7RII bardzo daje radę
Dodano po 5 minutach 1 strzale znikąd:
trochę się powieliliśmy
tą 35/2 G już nie muszą bić rekordów

miałem 90/2.8 G, zamiast mam 85/1.8 i na 7RII bardzo daje radę
Dodano po 5 minutach 1 strzale znikąd:
trochę się powieliliśmy

No i co robicie wodę z mózgu? Bo teraz już nie wiem, co brać. A7II pójdzie na sprzedaż, bo matryca już uświniona, ale co w zamian? A7III, R, czy niepełnosprawny RP?