Szmelcwageny i inne

off-duty
ODPOWIEDZ
Ligo

Re: Szmelcwageny i inne

Post autor: Ligo »

puch24 pisze:Ludzie też wsadzali silnik 750 z Fiata 600D lub Zastavy 750, a także 850
Pojemność 850cc to akurat tyle, ile wchodzi do jednego tylko cylindra w Harleju.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Ligo pisze:
puch24 pisze:Ludzie też wsadzali silnik 750 z Fiata 600D lub Zastavy 750, a także 850
Pojemność 850cc to akurat tyle, ile wchodzi do jednego tylko cylindra w Harleju.
Ba! Ale ile z niego wychodzi!
puch24

Post autor: puch24 »

He, he, bardzo śmieszne!
Akurat w czasie, gdy 126p powstawał, był stosunkowo bezpiecznym autem, jak na ówczesne warunki i wymagania (1971-73). Szczególnie w porównaniu do 500-tki, na której w gruncie rzeczy był oparty.
Ligo

wpk pisze:Ba! Ale ile z niego wychodzi!
Jeden rumor i trzęsawka.
puch24

Niedawno stałem na skrzyżowaniu obok gościa na Harleyu. Qrde balans, nie wiem, jak ktoś może to nazywać przyjemnością, bo dla mnie byłaby to podobna frajda, jak jazda Trabantem albo Syreną! Trzęsło się to-to jakby miało dreszcze od febry, hałasiło niemożebnie - gdzie ta frajda? :-(
jo44

Post autor: jo44 »

puch24 pisze:Niedawno stałem na skrzyżowaniu obok gościa na Harleyu. Qrde balans, nie wiem, jak ktoś może to nazywać przyjemnością, bo dla mnie byłaby to podobna frajda, jak jazda Trabantem albo Syreną! Trzęsło się to-to jakby miało dreszcze od febry, hałasiło niemożebnie - gdzie ta frajda? :-(
No bo stałeś a nie siedziałeś. :)
Ligo

Puch jest praworządnym obywatelem.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

I sprawiedliwym?
Ligo

Eee... aż tak to chyba nie...
puch24

Nie, jestem niesprawiedliwy.

Apropo ;-) hałaszenia:

Ogłoszenie z polonijnego wydawnictwa w USA.

Tytuł:

Jak Hałasi, To Źle Chodzi

Po 20,000 tysiącach uciążliwej jazdy, nawet najlepszy clutch potrzebuje zaopatrzenia, aby chodził gładko. Zużyte facings lub facings, które są luźne na plate, powodują szczękanie clutch. Jeśli po długich latach jazdy clutch u waszego Buick szczęka, przyprowadźcie go do nas, a przy pomocy Buick fabrycznych metod i Buick części przyprowadzimy wasz Buick do porządku.
ODPOWIEDZ