Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

off-duty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

Post autor: Owain »

Aha, Piotrze, zdjęcie znaku dałem poglądowo, nie wiem co ma piernik do wiatraka, chodzi o fizycznie dochodzącą drogę pod kątem, gdzie włączając się do głównej niby skręcasz w prawo, ale że ona pod kątem, to wykonujesz manewr w lewo. Tak, że teges. Jak pisze klasyk. :D

Ahaby, a to znacie? Ze średniej formatki: http://technowinki.onet.pl/fotografia-i ... ata/xxe4r8

Dodano po 9 minutach 29 sekundach:
Za 50 lat będziemy nosić kartę płatniczą, która będzie miała wmontowaną matrycę FF a na niej inteligentne soczewki (czyli brak konieczności obiektywu), dodatkowo będzie można nią dzwonić, zrobić rezonans magnetyczny a także wyświetlić dotykalny avatar kochanki :D
Sowy nie są tym, czym się wydają...
puch24

Post autor: puch24 »

Za 50 lat to, jeśli będziesz miał bardzo dużo szczęścia, to nie Ty będziesz nosił kartę, tylko Ciebie będą nosili w lektyce... :-P

A ja będę popychał stokrotki w górę.
Ligo

Post autor: Ligo »

Owain pisze:robię rzeczy znacznie ważniejsze, ale jakbym Wam napisał, musiałbym Was potem zastrzelić
Nie masz czym, bo w Polsze zakazano. Mógłbyś pożyczyć Remingtona ode mnie, ale on działa tylko na komónistuff.*

*Sam se narobiłem baboli od razu, żeby nikt nie musiał robić później.
JacekB

Post autor: JacekB »

Owain pisze:Pstrągowej (...) Śreniawitów (...) Podpromie
Już chciałem napisać, że macie bardzo ekstrawaganckie nazwy ulic w tym Rzeszowie, ale właśnie sobie przypomniałem, że w Warszawie jest ulica Aspekt, przy której mam zaszczyt mieszkać, a zatem tak nie napiszę. :D
W zamian napiszę "Wesołych świąt". :)
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

Owain pisze:
Czyli w tym przypadku nie zmieniając kierunku ruchu (fizycznego), ba, nie zmieniając nawet nazwy ulicy ;) zmieniam, i to dwukrotnie, pas ruchu, a przepis Prawa o ruchu drogowym w art. 22 ust. 5 mówi, iż: Kierujący pojazdem jest obowiązany zawczasu i wyraźnie sygnalizować zamiar zmiany kierunku jazdy lub pasa ruchu oraz zaprzestać sygnalizowania niezwłocznie po wykonaniu manewru.
Tak więc Piotrze, sowy nie zawsze są tym, czym się wydają :)
wiesz ile razy tamtędy chodziłem z dzieckami na spacery? ja sam nie wiem, ale na bank dużo.
dla mnie nadrzędna jest zmiana kierunku, ale ja zmianę kierunku pojmuję fizycznie, wiesz, wektory takie kreski ze strzałkami.

i jeszcze jedno, jesteś obcy w obcym kraju, spadł śnieg, nie widać kresek na drodze, znaki ośnieżone, albo rozkradzione. w tej sytuacji wolałbyś, żeby lokalsi włączali kierunki, czy raczej nie?

te, a jak skręcasz z Wyzwolenia w Okulickiego do dajesz kierunek?

Dodano po 29 minutach 38 sekundach:
tak czy siak: http://www.kursprawojazdy.pl/zmiana_kierunku_jazdy.html

Dodano po 53 minutach 6 sekundach:
http://naukajazdy-poznan.eu/jazda-w-ruc ... akami.html

w każdym razie, z tego co wiem, a wiem z pierwszej ręki, w Lublinie tak uczyli już dwadzieścia lat temu.

Dodano po 2 minutach 40 sekundach:
Owain pisze:Aha, Piotrze, zdjęcie znaku dałem poglądowo, nie wiem co ma piernik do wiatraka, chodzi o fizycznie dochodzącą drogę pod kątem, gdzie włączając się do głównej niby skręcasz w prawo, ale że ona pod kątem, to wykonujesz manewr w lewo. Tak, że teges. Jak pisze klasyk. :D
ja jestem umysł ścisły, nie ma że poglądowo, konkrety, kawa na ławę i tyle, a nie jakaś ciuciubabka.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

i jeszcze kilka rzeczy.
jadąc prosto Zawiszy, nie zmieniasz pasa dwukrotnie, jeden opuszczasz, drugi przecinasz (w przeciwnym kierunku) i wjeżdżasz na trzeci. oczywiście nie zmieniając kierunku jazdy, ale zmieniając tor jazdy, ale tego się nie sygnalizuje. bynajmniej w ustawie nie ma nic na ten temat.
mylisz kierunek ruchu z torem ruchu.
gdyby zmiana kierunku ruchu była związana tylko i wyłącznie ze zmianą pasa, nie byłaby wspomniana w ustawie.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
puch24

Okrutny!
tomek_jj

Post autor: tomek_jj »

madebyzosiek pisze:Obrazek

Radosnych, smacznych i mokrych :)
uff nareszcie nie muszę czytać jak po Rzeszowie jeździć .
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Drapłem! :P

Obrazek
Sowy nie są tym, czym się wydają...
puch24

I to jeszcze żeby po swoich... ;-)
ODPOWIEDZ