Dywagacje o zakupie A7
- Owain
- Nasz Czelnik
Re: Dywagacje o zakupie A7
Kup se czarnuchu cv40 1.4. Tylko 5mm węższe ale nie do zajebania. Małe, lekkie, tanie, jasne i ostre. Czego chcieć więcej?
Sowy nie są tym, czym się wydają...
No właśnie nie za bardzo lubię ten vojtkowy luk, rozmiar bardzo fajny, ogniskowa i światełko również, ale obrazek mi nie leży a do tego manual a mnie się nie chce manualować. Do manualowania przekonuje mnie tylko niska cena. Przy okazji dziś widziałem youtubka na którym panowie z camerastoretv potwierdzili przypuszczenia naszego Wojtka odnośnie Sigm. Sekret ich wypasionej optyki tkwi w tym, że są ogromniaste i jak twierdzą panowie kryją one nawet średniaka, tyle, że pewnie z marnym skutkiem.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Jeśli to prawda, to czemu nie oberżną tych zbędnych, nieostrych brzegów do formatu małego obrazka?
Bo wtedy będą mniejsze od Otusów a prawdziwy kotleciarz lubi mieć za co złapać.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
No fakt - nie każda panna młoda jest MF.
Znalazłem ciekawy artykuł i zacząłem czytać.
W zasadzie zgadzam się z tezami.
https://petapixel.com/2016/04/04/sonys- ... l-mistake/
W zasadzie zgadzam się z tezami.
https://petapixel.com/2016/04/04/sonys- ... l-mistake/
Trochę zapomnieli co daje usuniecie tego archaicznego lustra.
Och, tekst jest zdecydowanie jednostronny, krytyczny wobec hurra-optymizmu w sprawie bezlusterkowców.
Jedne i drugie aparaty mają zady i walety, a mnie denerwują ludzie, którzy nie potrafią być obiektywni i pieją peany, ignorując oczywiste niedostatki, albo wręcz wmawiając nieprawdę. Zatem taki tekst, obalający te mity, wpasowuje się w moje odczucia.
Jedne i drugie aparaty mają zady i walety, a mnie denerwują ludzie, którzy nie potrafią być obiektywni i pieją peany, ignorując oczywiste niedostatki, albo wręcz wmawiając nieprawdę. Zatem taki tekst, obalający te mity, wpasowuje się w moje odczucia.
Puchu. W tym tekście są straszne bzdury i kupa półprawd. Nie nadaje się to coś do dyskusji o wadach bezluster, bo jest stronnicze oraz jak wynika z tekstu autor trochę sam nie do końca wie o czym pisze. Nadaje się to bardziej jako kontrargument hurra-optymistów potwierdzający braki w wiedzy krytyków systemu 

- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Czyli nie wpasowuje się w Twoje odczucia?