Dywagacje o zakupie A7
- Owain
- Nasz Czelnik
Re: Dywagacje o zakupie A7
Teraz już wiem. Owain, przyjmij moje gratulacje. 

- Owain
- Nasz Czelnik
No to tak w skrócie. Bo jeszcze mi się ręce trzęsą;) Trzymanie zajebiste, waga zajebista, intuicyjność zajebista... nie mam jeszcze fe28/2, ale Pan Primoplan, to... nie jest ten Pan Primoplan, co był na a6000. To zupełnie inny obiektyw. Nie cieszyłem się tak od 30 lat chyba, z rzeczy, którą sobie kupiłem. To bardzo drogi aparat, ale mam wrażenie, że wart każdej pieprzonej złotówki. No ale warto, kto wie ile człek pożyje jeszcze?;) Dzięki Wam wszystkim:)
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Cholera, po takim tekście to... może i ja sobie kupię? 

No, kup, kup!
Owik, gratki. Myślałem, że to nogi Ci się trzęsą!
Jaką optykę chcesz jeszcze kupić? Jakieś tele?
Zakładasz nowy temat rozterkowy?
Moimi ulubionymi ogniskowymi na błonie (czyli Fx) były 24, 35, 80, 135-160, 300. I pewnie do takiego zestawu bym dążył na FX.
Owik, gratki. Myślałem, że to nogi Ci się trzęsą!

Jaką optykę chcesz jeszcze kupić? Jakieś tele?
Zakładasz nowy temat rozterkowy?

Moimi ulubionymi ogniskowymi na błonie (czyli Fx) były 24, 35, 80, 135-160, 300. I pewnie do takiego zestawu bym dążył na FX.
- Owain
- Nasz Czelnik
Weź poprawkę, żem podniecony;) No i też nie znaczy to, że a6000 przestał robić zdjęcia. Np. z jakimś 70 -300 na fe to ja latał nie będę bo i nie stać mnie a i ciężko;) Więc mały brat zostaje, bo znajdzie użytek. A za rok, dwa, Canon lub Fuji wypuści bezlustro mega, ze szkłami lepszymi i tańszymi... poczekaj;)
Nota bene, wczoraj sobie jeszcze pojechałem z praktiką fx i primoplanem (co ma ta samą wagę jak A7II z FE28/2) do MM aby potrzymać zwykłą A7 i zważyć. Pytam panów, czy dadzą pomacać, a oni proszą czy dam pomacać prakitę z primplanem :> Się okazało, że jeden to ma nawet duży obrazek :>
No i nie wiem, czy nie mam coś z głową, ale się zastanawiam, czy znajdę kogoś (może na osiedlu?) co mi zbada tą prakitikę, podpowie co i jak i gdzie teraz klisze kupować... To przez to macanie ostatnimi dniami tej praktiki. Jakieś takie zaraźliwe.
Dodano po 6 minutach 43 sekundach:
ps. Puch, no co Ty:) Na razie będę się uczył foto na 28mm. Bardzo lubię tą ogniskową. Te ewentualne eksperymenty z sigmą 19/2.8 są bezstratne, bo to niezła stałka na apsc.
A szkła? Nie mam parcia... 35/2.8 ciemnica
55/1.8 po co, jak Pan P. jest świetny, Batis? 90 macro? Robali aż tak nie kocham
Za to może wreszcie wygram aukcję z jakim rzutnikowym:) Ewentualnie coś małego na leikowy bagnet kiedyś, bo z całym szacunkiem dla Pana P. ale adapter na m42, a leikowy... Może voigtlander 40/1.4?
Pieśń przyszłości
Dodano po 6 minutach 32 sekundach:
Aha. Piękne, plastyczne, nie ruszone fotki primoplanem na 1/10 sekundy. Muszę iść pod prysznic;)
Nota bene, wczoraj sobie jeszcze pojechałem z praktiką fx i primoplanem (co ma ta samą wagę jak A7II z FE28/2) do MM aby potrzymać zwykłą A7 i zważyć. Pytam panów, czy dadzą pomacać, a oni proszą czy dam pomacać prakitę z primplanem :> Się okazało, że jeden to ma nawet duży obrazek :>
No i nie wiem, czy nie mam coś z głową, ale się zastanawiam, czy znajdę kogoś (może na osiedlu?) co mi zbada tą prakitikę, podpowie co i jak i gdzie teraz klisze kupować... To przez to macanie ostatnimi dniami tej praktiki. Jakieś takie zaraźliwe.
Dodano po 6 minutach 43 sekundach:
ps. Puch, no co Ty:) Na razie będę się uczył foto na 28mm. Bardzo lubię tą ogniskową. Te ewentualne eksperymenty z sigmą 19/2.8 są bezstratne, bo to niezła stałka na apsc.
A szkła? Nie mam parcia... 35/2.8 ciemnica

Pieśń przyszłości

Dodano po 6 minutach 32 sekundach:
Aha. Piękne, plastyczne, nie ruszone fotki primoplanem na 1/10 sekundy. Muszę iść pod prysznic;)
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Może 85 1.4 GM? 

- Owain
- Nasz Czelnik
O, to wtedy wszystkie szkła Twoje 

- danz1ger
...serialu "Niewolnica Owainaura". God, please help us!wpk pisze:Dziś Owain kupił A7II.
Oglądali Państwo ostatni odcinek sezonu pierwszego.
Shoot First, Ask Questions Later.