Rowerowe dyr-dymały

off-duty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Re: Rowerowe dyr-dymały

Post autor: wpk »

Owain pisze: 31 sie 2021, 18:08 Kupić karbon i gęsto owinąć taśmą klejącą.
Nie chwaliłeś się, że jesteś karbonariuszem...
Następnym razem muszę Cię bardziej upoić.
Awatar użytkownika
danz1ger

Post autor: danz1ger »

W Dancyku, przy wyjeździe z tunelu na Marynarki Polskiej jest rondo kacze jajo ale roweryki po nim nie jeżdżą.
Shoot First, Ask Questions Later.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

A czy taki full na początek da radę?

https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski ... mc=8641873

Domyślam się, że jest tu kilka kompromisów (tańszy napęd SX o ile się nie mylę, ponoć lubi się z czasem rozregulować), jakiś rockshox (nawet się nie chwalą modelem więc pewnie coś silverowatego?), ale ponieważ się nie znam to nic innego nie widzę. Kąta nachylenia też nie podają, ale wygląda na dość agresywny czyli mniej niż te 70 stopni o których pisał zdyb? Tarczę 30 też ponoć można wymienić na 32 lub 34?
zdyboo

Post autor: zdyboo »

Powinien dać radę.
Amor to RS Recon. Koła z boostem, to na plus. Heble mogą być takie sobie, ale to może się okazać dopiero w górach przy dłuższych zjazdach.
Geo też nigdzie nie znalazłem.
gavin

Post autor: gavin »

Kont główki ramy?
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Doczytałem, że 67. Paczę, że mają po adnej sztuce w Rumii i w Gdańsku. Chyba se go podjadę obejrzeć w tygodniu. Na coś powinienem zwrócić uwagę?
zdyboo

Na przekrok ramy. Znaczy ile Ci zostaje miejsca między górną rurą, a nabiałem. Przy główce ramy na pewno już nic nie zostanie, ale tu raczej chodzi o pozycję, jak zeskoczysz z siodełka.
gavin

Co to som koła z bustem?
zdyboo

Koła z większą szerokością piast, co w teorii pozwala szerzej rozstawić szprychy i koło 29" ma podobną sztywność jak 27,5" w normalnym standardzie.
Normalny standard to 100 mm dla przedniej piasty i 142 mm dla piasty tylnej. Boost to 110 mm dla przedniej i 148 mm dla tylnej. Jak kupowałem górala dwa lata temu to sam byłem nieco zaskoczony, że jest nowy standard. Obecnie jednak już się przyjął.
gavin

I te 10mm, czyli 5mm na stronę robi jakąś różnicę? To już chyba 100% markieting i wyciąganie kasy.
ODPOWIEDZ