Warte wzmianki obiektywy Tamrona
Re: Warte wzmianki obiektywy Tamrona
Ano jest. Jestem wielkim admiratorem Tamrona i systemu Adaptall (2). I dlatego tak sobie tu o nim brawężę.
- rbit9n
- Ribitibi
a po co przebierać? Olympus robił dobre, kompaktowe obiektywy w całym zakresie ogniskowych, więc powinny wystarczyć zuiko, nieprawdaż.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Ale zawsze jest większy wybór.
A niektóre obiektywy Tamrona były dość unikalne.
Tamron starał się, by obiektywy same w sobie były atrakcyjne, nie tylko dzięki systemowi Adaptall.
A niektóre obiektywy Tamrona były dość unikalne.
Tamron starał się, by obiektywy same w sobie były atrakcyjne, nie tylko dzięki systemowi Adaptall.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Zabrakło laudanum.
Najwidoczniej.
Są zaślepieni miłośnicy heksagononów, to są i zaślepieni miłośnicy zuikononów.
Są zaślepieni miłośnicy heksagononów, to są i zaślepieni miłośnicy zuikononów.

- rbit9n
- Ribitibi
zaraz, zaraz, na 246 wpisów nie pojawił się póki co, ani jeden unikalny obiektyw tamrona.
a co do mnie, to mnie wystarczy jeden szeroki, czyli zuiko 24mm 1:2,8, jeden standard czyli zuiko 50mm 1:1,4 i trzy makro, czyli zuiko 50mm 1:3,5, panagor 55mm 1:3 i elicar 90mm 1:2,5. mam jeszcze zuiko 135mm 1:3,5, ale to nie moja ogniskowa, więc leży. czy więc jestem fanbojem zuiko? nie sądzę, ale doceniam, że stałki są małe i każda ma średnicę filtra 49mm.
a co do mnie, to mnie wystarczy jeden szeroki, czyli zuiko 24mm 1:2,8, jeden standard czyli zuiko 50mm 1:1,4 i trzy makro, czyli zuiko 50mm 1:3,5, panagor 55mm 1:3 i elicar 90mm 1:2,5. mam jeszcze zuiko 135mm 1:3,5, ale to nie moja ogniskowa, więc leży. czy więc jestem fanbojem zuiko? nie sądzę, ale doceniam, że stałki są małe i każda ma średnicę filtra 49mm.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Na Amanitę Muscarię Ci 3 makro?
Bo lubi.
- rbit9n
- Ribitibi
to jeden, a drugi na Boletus edulis. a trzeci na Fragaria vesca.wpk pisze:Na Amanitę Muscarię Ci 3 makro?
- poor
- Rich poor
Kupilem Tamron Adaptal 2 2.5/28mm za 100 pln itd. itp. Zuiko OM 2.8/35 mm moglem kupic za 200 ale wydalem na innego Tamrona Adaptal 2.