Kota dawno nie było
Re: Kota dawno nie było
Znowu szukam tego przycisku "Like". Idę do wątku admidestrukcyjnego zgłosić. 

Chory, pięknie wyszedł ten kociak. Właśnie o tym pisałem, że stworzenia te są bardzo fotogeniczne. Ale psy i tak są fajniejsze.

Wespół wzespół ze Zdzichem dziękujemy.
Ja nie mam absolutnie nic naprzeciwko psom. W moim rodzinnym domu, mieszkaniu znaczy, zawsze był pies i kot. Kiedy już osiadłem na stałe, to wybrałem jednak kota, bo koty są bardziej "samoobsługowe".
Ja nie mam absolutnie nic naprzeciwko psom. W moim rodzinnym domu, mieszkaniu znaczy, zawsze był pies i kot. Kiedy już osiadłem na stałe, to wybrałem jednak kota, bo koty są bardziej "samoobsługowe".
Tak, koty są samobieżne i lepsze dla kogoś, kto nie może/chce chodzić kilka razy na spacery w stałych porach.
Ale mają też wady - np o 4 rano koniecznie muszą zapolować na nasze palce u nóg pod kołdrą...
Ale mają też wady - np o 4 rano koniecznie muszą zapolować na nasze palce u nóg pod kołdrą...

Oduczenie tego paskudnego nawyku kosztowało mnie trochę zdrowia, ale da radę. Konsekwentnie, codziennie rano, kot ma być ostatni w kolejce w porannych procedurach. Wiem, wiem, trzeba mieć serce z kamienia. Najgorsze są początki, jeśli kot jest rozpuszczony jak dziadowski bicz, bo trzeba zaczynać szkolenie BARDZO wcześnie...
Moja, gdy była mała, uwielbiała polować na moje stopy pid kołdrą nad ranem, oczywiście pazurkami.
Po prostu zamykałem się w pokoju, zostawiając jej całą resztę mieszkania. Przeszło jej i potem sypiała ze mną, i jeszcze bardzo uważała, żeby mnie nie obudzić! Miała cały rytuał wieczornego zasypiania: kładła się w łóżku ze mną, ale tylko do chwili, gdy gasiłem światło. Wtedy natychmiast zeskakiwała z łóżka i dawała mi ok 10 minut na zaśnięcie, a potem bardzo, bardzo ostrożnie, delikatnie, powolutku, żeby mnie nie obudzić, wchodziła na łóżko i kładła się gdzieś przy mnie, ale nie na mnie. Przeważnie jeszcze nie spałem i czułem to, i bawiło mnie to bardzo. Nie wiem, jak ona to sobie wyrozumowała, bo przecież jej tego nie uczyłem.
Po prostu zamykałem się w pokoju, zostawiając jej całą resztę mieszkania. Przeszło jej i potem sypiała ze mną, i jeszcze bardzo uważała, żeby mnie nie obudzić! Miała cały rytuał wieczornego zasypiania: kładła się w łóżku ze mną, ale tylko do chwili, gdy gasiłem światło. Wtedy natychmiast zeskakiwała z łóżka i dawała mi ok 10 minut na zaśnięcie, a potem bardzo, bardzo ostrożnie, delikatnie, powolutku, żeby mnie nie obudzić, wchodziła na łóżko i kładła się gdzieś przy mnie, ale nie na mnie. Przeważnie jeszcze nie spałem i czułem to, i bawiło mnie to bardzo. Nie wiem, jak ona to sobie wyrozumowała, bo przecież jej tego nie uczyłem.
Zdziś zdziś.

1,2. ?
Z tymi kółkami wygląda dość piekielnie.
Z tymi kółkami wygląda dość piekielnie.

- wpk
- wpkx
- Kontakt:
(Kopiuję do kotów.
):