Właśnie obejrzał-żem/polecam
Re: Właśnie obejrzał-żem/polecam
Ale fajnie.
Choć 55" to teraz, zdaje się, dolny standard, 32" to malizna, a 22" to w ogóle poniżej substandardu.
Choć 55" to teraz, zdaje się, dolny standard, 32" to malizna, a 22" to w ogóle poniżej substandardu.
na mieście i w gminie mówią, że standard to 65 ale standardy wyznaczam sobie sam
w sypialni mam starą plazmę panasonica 43 i jest kolosalna różnica

w sypialni mam starą plazmę panasonica 43 i jest kolosalna różnica
W jakim sensie, którego nad którym, i in plus czy in minus?
Dodano po 4 minutach 28 strzałach znikąd:
Jako TV domowy jest 39" uszkodzony Sharp, który nie trzyma pamięci ustawień.
Mój własny to 22" Medion/Tevion, LCD podświetlane jeszcze FL a nie LEDami.
W Euro RTV widziałem w zasadzie 55" w zdecydowanej przewadze (ale to biedna Łódź), i dosłownie ze dwie sztuki czegoś mniejszego (32" chyba).
Dodano po 4 minutach 28 strzałach znikąd:
Jako TV domowy jest 39" uszkodzony Sharp, który nie trzyma pamięci ustawień.
Mój własny to 22" Medion/Tevion, LCD podświetlane jeszcze FL a nie LEDami.
W Euro RTV widziałem w zasadzie 55" w zdecydowanej przewadze (ale to biedna Łódź), i dosłownie ze dwie sztuki czegoś mniejszego (32" chyba).
po prostu człowiek bardzo szybko przyzwyczaja się do większego ekranu i po chwili zdaje sobie sprawę, że nic nie stoi na przeszkodzie aby był jeszcze większy
Czyli rozumiem, że ten nowy 55" bije plazmę Pasikonika?
Zapewne. Na mnie te duże ekrany też robią wrażenie.
Zapewne. Na mnie te duże ekrany też robią wrażenie.
- Owain
- Nasz Czelnik
Dobry sygnał, znaczy hd wygląda oki na nowych telewizorach LED, ale już jak coś jest hd ready a tak nadaje większość telewizji, to plazma rulez.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Maciek ten Pasikonik trochę wypalony już i tylko hd, więc utracił część swoich pierwotnych zalet, ale wciąż ogląda się na nim filmy dobrze.
Sony lcd co prawda, ale współczesne VA czyli lepiej oddające czerń niż IPS i z dosyć zaawansowanym inteligentnym podświetlaniem 24 sektorowym
zamiast pospolitego krawędziowego. No i HD do 4k ma się nijak przy dobrym materiale. Za te same pieniądze mogłem kupić qleda lg, ale nie mam ochoty
być testerem beta i nie chcę lg.
To prawda, LG to taka trochę druga liga. Znajomi mają starsze LG i nowego Samsunga, i twierdzą, że Samsung lepszy. Tego Sharpa mamy od nich, i też twierdzili, że Sharp miał lepszy obraz od LG.
Tak.nordenvind pisze: ↑16 gru 2020, 23:46 po prostu człowiek bardzo szybko przyzwyczaja się do większego ekranu i po chwili zdaje sobie sprawę, że nic nie stoi na przeszkodzie aby był jeszcze większy
Dlatego nie kupuję nowego TV. Mam jakieś stare 32", już LCD, ale jeszcze nie smart. Po usmartowieniu za pomocą odtwarzacza blu-ray styka do Netflixa i HBO GO. Zwykłej telewizornii już od lat nie oglądam.
Tak było z monitorami. Miałem stare EIZO 19" jeszcze w formacie 4x3. Kupowałem kompa i miałem zostawić monitory, bo miały raptem 10 tys. godzin wyświecone, ale Woytek namówił mnie na większy monitor, że niby te stare nie będą hulały z nową kartą. Kupiłem 24" w formacie 16x10 i nie wyobrażam sobie teraz pracy na starych EIZO, mimo, że dopóki je miałem nie miałem potrzeby zmiany.
Tak było z monitorami. Miałem stare EIZO 19" jeszcze w formacie 4x3. Kupowałem kompa i miałem zostawić monitory, bo miały raptem 10 tys. godzin wyświecone, ale Woytek namówił mnie na większy monitor, że niby te stare nie będą hulały z nową kartą. Kupiłem 24" w formacie 16x10 i nie wyobrażam sobie teraz pracy na starych EIZO, mimo, że dopóki je miałem nie miałem potrzeby zmiany.