W poszukiwaniu Św. Grilla
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: W poszukiwaniu Św. Graala
E, tam.
BTW, zdrowie Chorego!
BTW, zdrowie Chorego!
- Owain
- Nasz Czelnik
No zmieniłbym A7II na A7III przez ten AF, ale żal dupę ściska, bo za A7II dałem 7 kloców, a teraz takie taniochy. A A7III 8 kloców. Mam inne wydatki, więc nawet licząc koszt kredytu 2-5 stówek to bym sobie na dwa lata rozłożył. Sprzedawać A7II za 2,5k trochę szkoda, a z drugiej strony po wuja trzymać? Chyba, że pod wodę, ale tam też lepszy AF by się przydał. Zresztą pewnie ze względu na zakocenie to się do Egipta długo nie wybiorę. Jak rzyć?
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
"Jaka rzyć" powinno być.
Błąd zecerski.
Błąd zecerski.
- cichykot
- Tamarukam
każdy z nas inny, z tymże ja najładnieszy.Owain pisze: ↑30 sie 2020, 15:57 No zmieniłbym A7II na A7III przez ten AF, ale żal dupę ściska, bo za A7II dałem 7 kloców, a teraz takie taniochy. A A7III 8 kloców. Mam inne wydatki, więc nawet licząc koszt kredytu 2-5 stówek to bym sobie na dwa lata rozłożył. Sprzedawać A7II za 2,5k trochę szkoda, a z drugiej strony po wuja trzymać? Chyba, że pod wodę, ale tam też lepszy AF by się przydał. Zresztą pewnie ze względu na zakocenie to się do Egipta długo nie wybiorę. Jak rzyć?
no ale nie otym.
częśto stoję przed podobnymi dylematami.
sprzedaję taniej, nie pierdolę się.
wolę puścić taniej nawet dużo taniej niż się bujać ze sprzedażą noce i dnie.
ale ja mam tak, ze szybko zapominam, tak urazy jak i to ile jestem w plecy na takich transakcjach.
niemniej uważam, że szkoda życia na kiszenie węża w kieszeni.
jebać to.
drugie (pierwsze) sony będzie Ci potrzeba jak w dupie koszula.
a grosz w kieszeni to grosz wydany podwójnie, czy jakoś tak.
zamień na a7 classic
Właśnie. Ja też nie chciałem sprzedać klasika, no bo tanio chcieli, ale szybko się przekonałem, że i tak go nie będę używał. Jeśli nie jesteś typem zbieracza to opchnij za ile chcą wziąć i będziesz miał spokój. Sprzęt foto to z reguły kiepska inwestycja. Ale ważniejsze pytanie to czy Ci ten III jest potrzebny? Większość fotek i tak robisz manualami. A co do Egiptu to bukuj na przyszły rok. Do tego czasu już i tak wszyscy się pochorujemy i komu szczęście dopisze ten będzie miał wakacjeOwain pisze:...a z drugiej strony po wuja trzymać?

A po co zmieniać z a7ii na a7iii? Naprawdę te różnice są warte tej dopłaty? Może dla ślubnych to podstawa ale amatorsko to jeden h.
Lepiej zmienić A7II na A7RII, przynajmniej będzie widać zmianę po obrazku i chociaż ta sama generacja af lepszy.
Jeszcze lepij na RIII
Wtedy ma się wsio prima sort.

- vid3
- Kontakt: