Szmelcwageny i inne
- sorevell
Re: Szmelcwageny i inne
No i jeszcze Subaru.
Trochę z tym "durszlakiem" z przodu przesadziliLigo pisze:No i zawsze jest Lexus.

U mnie pod pewnym szpitalem dużo tego widuję na parkingu, dlatego to pewnie dobry wybór

A co nissanową Infiniti i niedostępną w Polsce hondową Acurą ?
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Wizualnie "Luksusy" są obrzydliwie butikarskie. Już bym Azteka wolał. 

No, nieskończone luksusy zrobiono na amerykański rynek z jego jarmarczno-odpustowymi gustami. 
A za Aztekiem, masz gwarancję, wszyscy się będą oglądali, hi, hi, hi...

A za Aztekiem, masz gwarancję, wszyscy się będą oglądali, hi, hi, hi...

- Owain
- Nasz Czelnik
Mnie się ze wszystkich aut, z zewnątrz i wewnątrz podobają mazdy CX-3 i CX-5. Bardziej ten pierwszy, ale kurde, jak na niby crossovera to strasznie mały, dla chudego japończyka a nie dla grubego polaka. Drzwi przednie o 20 cm krótsze niż w moim Clio, zaś maska taka wielka, że mało widać. Styl jest, użyteczność lipna.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Razem wziętych sprzedaje się mniej niż Lexów. Nie ta liga już.nordenvind pisze: A co nissanową Infiniti i niedostępną w Polsce hondową Acurą ?
Przecież Liga dokładnie ta sama. Prawda Ligo ? 

No nie ta sama, targety różne. Acura to rebrandy Hondy, formuła dobra ale dwie dekady temu. Efekt taki że dziś żyją z crossoverów MDX. Takie to premium.nordenvind pisze:Przecież Liga dokładnie ta sama. Prawda Ligo ?
Infiniti próbuje grać w lidze, problem taki że szczytem koncernu była prymitywna maxima, tak więc dopiero się tworzą/definiują. Część modeli to europejskie kopie.
No a Lex wygrał konsekwencją, od poczatku sytuując się w klasie Luxury, wprost waląc w merca i bmw. Dziś ofertę mają równorzędną, w każdej klasie.
Ciekawie za to się zapowiada Hyundai, ze swoim Genesisem. Nie na Lexa, ale z pozostałą dwójką powalczy już teraz.
Ok. liga była miała być z założenia taka sama , wyszło jak wyszło.
Toyota jest gigantem globalnym i ma zupełnie inne możliwości niż reszta braci.
Wczoraj oglądałem Citroena D$4, piękne auto i bez tych wszystkich dziwactw z przeszłości.
Toyota jest gigantem globalnym i ma zupełnie inne możliwości niż reszta braci.
Wczoraj oglądałem Citroena D$4, piękne auto i bez tych wszystkich dziwactw z przeszłości.