W poszukiwaniu Św. Grilla
Re: W poszukiwaniu Św. Graala
Zdrada! I zgroza!
Doby interes zrobiłeś, fajne fotki z tego Coolpixa A widziałem.cz4rnuch pisze:Kupiłem idioten camerę, bo jestem obrażony na luszczanki i nieluszczanki z wystającymi obiektywami. Chciałem GRa, ale po pobieżnym przejrzeniu neta wydał mi się za drogi i na nikon store'rze wywaliłem tysiaka na Coolpixa A
Coolpix nie taka idiot camera jak wygląda, co też jest plusem
- rbit9n
- Ribitibi
kumpel pokazywał ostatnio na pejsie jak mu UV ładnie zamortyzowała upadek obiektywu na bruk.puch24 pisze:Za 65 pln to też bardzo chętnie nie zobaczę tych rys i uwolnię Cię od tego ciężaru...
A co kupiłeś?
Powiecie, że jestem gópi i niemondry i nie dbam o krystaliczną ostrość zdjęć, ale w przeciwieństwie do szkoły otwockiej jestem zwolennikiem szkoły falenickiej i namiętnie używam filtrów UV (ale MC) do ochrony obiektywów. I już parę razy mi to dópę, znaczy soczeffkę, uratowao.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Moja Sigma do tej pory sama się amortyzowała więc myślałem, że jest nieśmiertelna. Dziwne, że bardziej niż kocie łby zaszkodził jej plecak.
- rbit9n
- Ribitibi
no kocim łebku jest futerko, a w plecaku?
Wpadła w moje łapki A7II i powiem szczerze - nie jestem zachwycony. Ergonomii za grosz.
Za grosz ergonomii to nie ma mój nowy culpiksik. Pierścień manualnego ostrzenia bezużyteczny (a do tego brak jakichkolwiek wspomagaczy typu peaking), brak wizjera, wypustka udająca grip o którą ciężko zaczepić nawet paznokciem i maluteńkie przyciski. Ale jakość zdjęć jak dla mnie zajebista a do tego paracik mieści się w kieszeni więc chyba się polubimy.
- rbit9n
- Ribitibi
a u mnie dwa kilogramy ergonomii, tylko zapomniałem jeszcze dźwigienki na pierścień ostrzenia.

palcem wskazującym się mierzy i podgląda głębię, palcem środkowym wyzwala się migawkę.

palcem wskazującym się mierzy i podgląda głębię, palcem środkowym wyzwala się migawkę.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Straszna dystorsja, szczególnie na pryzmacie i uchwycie, choć i na korpusie widoczna, że o macie olfowej nie wspomnę.