W poszukiwaniu Św. Grilla

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
puch24

Re: W poszukiwaniu Św. Graala

Post autor: puch24 »

Zdrada! I zgroza!
nordenvind

Post autor: nordenvind »

cz4rnuch pisze:Kupiłem idioten camerę, bo jestem obrażony na luszczanki i nieluszczanki z wystającymi obiektywami. Chciałem GRa, ale po pobieżnym przejrzeniu neta wydał mi się za drogi i na nikon store'rze wywaliłem tysiaka na Coolpixa A :)
Doby interes zrobiłeś, fajne fotki z tego Coolpixa A widziałem.
Meliszipak

Post autor: Meliszipak »

Coolpix nie taka idiot camera jak wygląda, co też jest plusem
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

puch24 pisze:Za 65 pln to też bardzo chętnie nie zobaczę tych rys i uwolnię Cię od tego ciężaru...

A co kupiłeś?

Powiecie, że jestem gópi i niemondry i nie dbam o krystaliczną ostrość zdjęć, ale w przeciwieństwie do szkoły otwockiej jestem zwolennikiem szkoły falenickiej i namiętnie używam filtrów UV (ale MC) do ochrony obiektywów. I już parę razy mi to dópę, znaczy soczeffkę, uratowao.
kumpel pokazywał ostatnio na pejsie jak mu UV ładnie zamortyzowała upadek obiektywu na bruk.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Moja Sigma do tej pory sama się amortyzowała więc myślałem, że jest nieśmiertelna. Dziwne, że bardziej niż kocie łby zaszkodził jej plecak.
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

no kocim łebku jest futerko, a w plecaku?
Ligo

Post autor: Ligo »

Wpadła w moje łapki A7II i powiem szczerze - nie jestem zachwycony. Ergonomii za grosz.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Za grosz ergonomii to nie ma mój nowy culpiksik. Pierścień manualnego ostrzenia bezużyteczny (a do tego brak jakichkolwiek wspomagaczy typu peaking), brak wizjera, wypustka udająca grip o którą ciężko zaczepić nawet paznokciem i maluteńkie przyciski. Ale jakość zdjęć jak dla mnie zajebista a do tego paracik mieści się w kieszeni więc chyba się polubimy.
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

a u mnie dwa kilogramy ergonomii, tylko zapomniałem jeszcze dźwigienki na pierścień ostrzenia.

Obrazek

palcem wskazującym się mierzy i podgląda głębię, palcem środkowym wyzwala się migawkę.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Straszna dystorsja, szczególnie na pryzmacie i uchwycie, choć i na korpusie widoczna, że o macie olfowej nie wspomnę.
ODPOWIEDZ