W poszukiwaniu Św. Grilla
- no_gravity_Carlos
Re: W poszukiwaniu Św. Graala
tak tylko Wups podrafi
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
- Is it safe?
Powiedzcie mi, uczeni w piśmie, dlaczego nie lubię bezlusterkowców (i tych z niewymiennymi obiektywami) Fujifilm?
Miałem kilka przez chwilę w ręku i zupełnie mi się nie spodobały. Raczej na pewno nie kupiłbym takiego z wyboru.
Miałem kilka przez chwilę w ręku i zupełnie mi się nie spodobały. Raczej na pewno nie kupiłbym takiego z wyboru.
- vid3
- Kontakt:
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Bo to złe kobiety są.
- vid3
- Kontakt:
Można też pić do lustra.
Dodano po 52 strzałach znikąd:
A bez lustra to jakoś tak samotnie.
Dodano po 42 strzałach znikąd:
Ale są tacy co wolą z psem niż z lustrem.
Dodano po 52 strzałach znikąd:
A bez lustra to jakoś tak samotnie.
Dodano po 42 strzałach znikąd:
Ale są tacy co wolą z psem niż z lustrem.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Pieskie życie.
Może nie miałeś właściwego modelu w ręku

Dodano po 17 minutach 23 strzałach znikąd:
No bo jak to może być, jakiś Fuji zrobił system od zera i zrobił dobre stalki 1.4 i nawet jedną 1.2 oraz f2 no to niewybaczalne

Dodano po 2 minutach 35 strzałach znikąd:
I kurde wykombinowali średni format gdzie mają już trzy modele i szkla, czyli więcej średniego formatu niż nikon w bezlustrach

Dodano po 58 strzałach znikąd:
Tego nie da się tak po prostu wybaczyć.
Dodano po 6 minutach 11 strzałach znikąd:
Dodano po 2 minutach 16 strzałach znikąd:cybulski pisze: ↑31 sie 2020, 23:20Może nie miałeś właściwego modelu w rękutam jest dość dużo różnych modeli różniących się mimo wszystko od siebie no i Fuji nie robi PSAM a nikoniarze tego nie umieją wybaczyć
PSAM to samo zło
(może robią w tych tanich tylko, nie wiem)
Dodano po 17 minutach 23 strzałach znikąd:
No bo jak to może być, jakiś Fuji zrobił system od zera i zrobił dobre stalki 1.4 i nawet jedną 1.2 oraz f2 no to niewybaczalnetak nie może być po prostu.
Dodano po 2 minutach 35 strzałach znikąd:
I kurde wykombinowali średni format gdzie mają już trzy modele i szkla, czyli więcej średniego formatu niż nikon w bezlustrach
Dodano po 58 strzałach znikąd:
Tego nie da się tak po prostu wybaczyć.
A tak serio to całkiem fajny system, trochę inna filozofia niż C/N/S, charakterne jpgi. I ciągle dodają ficzery w nowych modelach do tych jpgów aby zbliżyć do analogowych klisz.
Dodano po 4 minutach 55 strzałach znikąd:
Poczytaj https://fujixweekly.com/
- cichykot
- Tamarukam
miałem x3 I bardzoż mnie się podobał obrazek i aparat. szkła świetne, jedyny minus że brak pełnej klatki do pleśniaków.
Dzięki. No jakoś mi to nie podejszło...
O bardzo jasnych obiektywach wiem, Fuji chciało w ten sposób dogonić pełną klatę w wyścigu na papierową GO (1,2/56 = 1,8/85, itd.).
Mam kompakt Fuji z matrycą EXR, i przyznaję, że zdjęcia są nawet ten tego. RAWy pozwalają wyciągnąć sporo więcej w sensie rozpiętości tonalnej, ale rzadko mi się chce.
O bardzo jasnych obiektywach wiem, Fuji chciało w ten sposób dogonić pełną klatę w wyścigu na papierową GO (1,2/56 = 1,8/85, itd.).
Mam kompakt Fuji z matrycą EXR, i przyznaję, że zdjęcia są nawet ten tego. RAWy pozwalają wyciągnąć sporo więcej w sensie rozpiętości tonalnej, ale rzadko mi się chce.