W poszukiwaniu Św. Grilla

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
no_gravity_Carlos

Re: W poszukiwaniu Św. Graala

Post autor: no_gravity_Carlos »

tak tylko Wups podrafi
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

- Is it safe?
puch24

Post autor: puch24 »

Powiedzcie mi, uczeni w piśmie, dlaczego nie lubię bezlusterkowców (i tych z niewymiennymi obiektywami) Fujifilm?
Miałem kilka przez chwilę w ręku i zupełnie mi się nie spodobały. Raczej na pewno nie kupiłbym takiego z wyboru.
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Lustereczko powiedz przecie ...
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Bo to złe kobiety są.
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Można też pić do lustra.

Dodano po 52 strzałach znikąd:
A bez lustra to jakoś tak samotnie.

Dodano po 42 strzałach znikąd:
Ale są tacy co wolą z psem niż z lustrem.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Pieskie życie.
cybulski

Post autor: cybulski »

puch24 pisze: 31 sie 2020, 20:02 Powiedzcie mi, uczeni w piśmie, dlaczego nie lubię bezlusterkowców (i tych z niewymiennymi obiektywami) Fujifilm?
Miałem kilka przez chwilę w ręku i zupełnie mi się nie spodobały. Raczej na pewno nie kupiłbym takiego z wyboru.
Może nie miałeś właściwego modelu w ręku :) tam jest dość dużo różnych modeli różniących się mimo wszystko od siebie no i Fuji nie robi PSAM a nikoniarze tego nie umieją wybaczyć :D PSAM to samo zło :D

Dodano po 17 minutach 23 strzałach znikąd:
No bo jak to może być, jakiś Fuji zrobił system od zera i zrobił dobre stalki 1.4 i nawet jedną 1.2 oraz f2 no to niewybaczalne :D tak nie może być po prostu.

Dodano po 2 minutach 35 strzałach znikąd:
I kurde wykombinowali średni format gdzie mają już trzy modele i szkla, czyli więcej średniego formatu niż nikon w bezlustrach :)

Dodano po 58 strzałach znikąd:
Tego nie da się tak po prostu wybaczyć.

Dodano po 6 minutach 11 strzałach znikąd:
cybulski pisze: 31 sie 2020, 23:20
puch24 pisze: 31 sie 2020, 20:02 Powiedzcie mi, uczeni w piśmie, dlaczego nie lubię bezlusterkowców (i tych z niewymiennymi obiektywami) Fujifilm?
Może nie miałeś właściwego modelu w ręku :) tam jest dość dużo różnych modeli różniących się mimo wszystko od siebie no i Fuji nie robi PSAM a nikoniarze tego nie umieją wybaczyć :D PSAM to samo zło :D (może robią w tych tanich tylko, nie wiem)

Dodano po 17 minutach 23 strzałach znikąd:
No bo jak to może być, jakiś Fuji zrobił system od zera i zrobił dobre stalki 1.4 i nawet jedną 1.2 oraz f2 no to niewybaczalne :D tak nie może być po prostu.

Dodano po 2 minutach 35 strzałach znikąd:
I kurde wykombinowali średni format gdzie mają już trzy modele i szkla, czyli więcej średniego formatu niż nikon w bezlustrach :)

Dodano po 58 strzałach znikąd:
Tego nie da się tak po prostu wybaczyć.
Dodano po 2 minutach 16 strzałach znikąd:
A tak serio to całkiem fajny system, trochę inna filozofia niż C/N/S, charakterne jpgi. I ciągle dodają ficzery w nowych modelach do tych jpgów aby zbliżyć do analogowych klisz.

Dodano po 4 minutach 55 strzałach znikąd:
Poczytaj https://fujixweekly.com/
Awatar użytkownika
cichykot
Tamarukam

Post autor: cichykot »

miałem x3 I bardzoż mnie się podobał obrazek i aparat. szkła świetne, jedyny minus że brak pełnej klatki do pleśniaków.
puch24

Post autor: puch24 »

Dzięki. No jakoś mi to nie podejszło...

O bardzo jasnych obiektywach wiem, Fuji chciało w ten sposób dogonić pełną klatę w wyścigu na papierową GO (1,2/56 = 1,8/85, itd.).

Mam kompakt Fuji z matrycą EXR, i przyznaję, że zdjęcia są nawet ten tego. RAWy pozwalają wyciągnąć sporo więcej w sensie rozpiętości tonalnej, ale rzadko mi się chce.
ODPOWIEDZ