z.Jazdy
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: z.Jazdy
Nie każ osiełkowi wybierać, niechże sobie chłopina wszystkie założy.
Tomku, a co Ty byś wybrał? Pomijając kolor 

XT
Jeżeli nie masz nawyku obsługi górnej dźwigni kciukiem. Ja od zawsze obsługiwałem palcem wskazującym, aż do zakupu MTB, gdzie mam manetkę Srama i ją można tylko kciukiem. Ponieważ zaczynało mi się to wszystko mieszać przy zmianie rowerów. Tę srebrną XT zamieniłem na manetkę, którą obsłużę też kciukiem.
Jeżeli nie masz nawyku obsługi górnej dźwigni kciukiem. Ja od zawsze obsługiwałem palcem wskazującym, aż do zakupu MTB, gdzie mam manetkę Srama i ją można tylko kciukiem. Ponieważ zaczynało mi się to wszystko mieszać przy zmianie rowerów. Tę srebrną XT zamieniłem na manetkę, którą obsłużę też kciukiem.
No to wybieram xt
wyślij mi proszę na pw koszt z wysyłką i dane do przelewa.

Ostatnio zmieniony 11 maja 2020, 23:02 przez gavin, łącznie zmieniany 1 raz.
niezla łycha btw
- sorevell
Chyba że u operatorazdyboo pisze:Mówiłem, że będzie hulać.
Co do wagi to trochę dużo jak na HT, ale nie ma za bardzo sensu iść w zbijanie wagi.

Wiem, ale już się niestety skończyła. Kilka lat temu przywiozłem ją sobie z Irlandii. Barman w pubie w którym poznałem jej smak, powiedział, ze to najtańsza whiskey z tych lepszych.
Rower średnio w tym pomaga. U mnie zatrzymuje może wzrost, ale niespecjalnie pomaga zmniejszyć już masę.
Chodzi mi o to, w rowerze Sebastiana pewnie ciężka jest rama i wideł. I jakby chodziło o zmniejszenie masy, to od tego trzeba by było zacząć. Potem koła. Wymiana przerzutek, hebli i tym podobnych drobiazgów to zwykle ostatni etap.
W każdym razie mój MTB waży 13,1 kg, a to przecież full suspension.
Producenci samochodów "odelżają" modele sportowe, usuwając z nich wszystko, co nie jest niezbędne. Niekiedy nawet wiercą dziury w blasze, żeby zdjąć parę gramów tu i tam. Czytałem, że w jakiejś sportowej wersji Forda Capri zaoszczędzono parę kg na... lakierze, zmniejszając liczbę warstw przy malowaniu - co spowodowało, że do dziś nie przetrwał prawie żaden. 

Rama dokładnie 1840g, amor ciężki, chyba jedyna opcja wywalić amor i dać sztywny widelec, ale w sumie to ta waga mi tak aż nie przeszkadza. Rower córki waży 13kg i też trzeba z tym żyć 

- vid3
- Kontakt: