W poszukiwaniu Św. Grilla

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Re: W poszukiwaniu Św. Grilla

Post autor: Owain »

Jarek co nie lubi szparek.

Piksel sriksel.

:P
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
sorevell

Post autor: sorevell »

Cichy, Ty żeś mi kiedyś piwo pocztą wysyłał - tylko jedna z sześciu flaszek się po drodze do Warszawy stłukła. To może i z Rzeszowa na Wyspy by dojechały
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

W senniku egipskim jest napisane - lepiej przyjechać i wypić 12 niż wysłać 6 i stłuc.

Zresztą to fatum jakieś jest forumowe. Samek kiedyś podarował mi 6 ale w kartonowym koszyku, a ulewa była i więc zanim doszedłem od Pietrka do domu, dwa się stłukły. bo koszyczek się zepsuł. Inną razą przywiezłem do wpkxa podkarpackie piwa regionalne, ale on pił tylko zeissy więc ja musiałem pić regionalne i umarłem tamtej nocy.
Awatar użytkownika
von Boroszlo

Post autor: von Boroszlo »

Otruł cię!
Gundrum von Grynberg
Awatar użytkownika
cichykot
Tamarukam

Post autor: cichykot »

sorevell pisze: 08 mar 2021, 20:37 Cichy, Ty żeś mi kiedyś piwo pocztą wysyłał - tylko jedna z sześciu flaszek się po drodze do Warszawy stłukła. To może i z Rzeszowa na Wyspy by dojechały Obrazek
a faktycznie tak było, gdyż u mnie piwo rozszerzenie słowa :-)
z może odwrotnie ?
mogę spróbować z Albionu, wsadzę do jakiejś paczki dobrą AIPa jak będę słał coś większego do polandii.
przeskanowałem frimirande
foty zajebiste
porównanie prze Mirandą starego z nowym.
Obrazek
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Jak mawia Szelob - samżeśjest re-purchase :P
Awatar użytkownika
cichykot
Tamarukam

Post autor: cichykot »

Fredek jednak nie wrócił do starej wersji ostatecznie

Fred Miranda wrote:
I've tried the 35/1.2 SE and 50/1.2 E-mount lenses for a while but decided to go back to the 40/1.2 instead of them.

The 50mm is the best optically but I prefer the wider focal length. The 35mm is also great but I find myself shooting 40mm way more on the Sony.
I bought the newer 40/1.2 "SE" just because it's more compact than the original version.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Ale kurwa które 50mm? To które ma najgorsze recenzje?
cybulski

Post autor: cybulski »

Ukryta zawartość
To forum wymaga zarejestrowania i zalogowania się, aby zobaczyć ukrytą zawartość.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Mnie osobiście nachodzi na podobne refleksje gdy tak sobie patrzę na fotki z tych kultowych pleśniaków od 50mm wzwyż. Na początku jest ciekawie i fajnie, ale później robi się z tego ten sam dowcip za często opowiadany. Niestety, ale większość z tych wintydż bokeków wykręca tło jak szmatę albo je szatkuje. Sztuka dla sztuki w sumie. Na palcach jednej ręki policzyć piękne i jednocześnie niestandardowo obrazujące szkła. I niestety często producenci liczą sobie za takie cuda w bitkojnach (całych). Jedyne co mnie ostatnio jara to bokeh z jasnych i szerokich szkieł typu 20-28mm. Ostatnio jakoś wracam myślami do 28mm. To całkiem fajna ogniskowa. W połączeniu ze światłem 1.4 to byłby fajny obiektyw. Że też do tej pory (chyba) nikt na to nie wpadł. W sensie na bagnet FE.
ODPOWIEDZ