Cichy, Ty żeś mi kiedyś piwo pocztą wysyłał - tylko jedna z sześciu flaszek się po drodze do Warszawy stłukła. To może i z Rzeszowa na Wyspy by dojechały
W senniku egipskim jest napisane - lepiej przyjechać i wypić 12 niż wysłać 6 i stłuc.
Zresztą to fatum jakieś jest forumowe. Samek kiedyś podarował mi 6 ale w kartonowym koszyku, a ulewa była i więc zanim doszedłem od Pietrka do domu, dwa się stłukły. bo koszyczek się zepsuł. Inną razą przywiezłem do wpkxa podkarpackie piwa regionalne, ale on pił tylko zeissy więc ja musiałem pić regionalne i umarłem tamtej nocy.
sorevell pisze: ↑08 mar 2021, 20:37
Cichy, Ty żeś mi kiedyś piwo pocztą wysyłał - tylko jedna z sześciu flaszek się po drodze do Warszawy stłukła. To może i z Rzeszowa na Wyspy by dojechały
a faktycznie tak było, gdyż u mnie piwo rozszerzenie słowa
z może odwrotnie ?
mogę spróbować z Albionu, wsadzę do jakiejś paczki dobrą AIPa jak będę słał coś większego do polandii.
przeskanowałem frimirande
foty zajebiste
porównanie prze Mirandą starego z nowym.
Fredek jednak nie wrócił do starej wersji ostatecznie
Fred Miranda wrote:
I've tried the 35/1.2 SE and 50/1.2 E-mount lenses for a while but decided to go back to the 40/1.2 instead of them.
The 50mm is the best optically but I prefer the wider focal length. The 35mm is also great but I find myself shooting 40mm way more on the Sony.
I bought the newer 40/1.2 "SE" just because it's more compact than the original version.
Mnie osobiście nachodzi na podobne refleksje gdy tak sobie patrzę na fotki z tych kultowych pleśniaków od 50mm wzwyż. Na początku jest ciekawie i fajnie, ale później robi się z tego ten sam dowcip za często opowiadany. Niestety, ale większość z tych wintydż bokeków wykręca tło jak szmatę albo je szatkuje. Sztuka dla sztuki w sumie. Na palcach jednej ręki policzyć piękne i jednocześnie niestandardowo obrazujące szkła. I niestety często producenci liczą sobie za takie cuda w bitkojnach (całych). Jedyne co mnie ostatnio jara to bokeh z jasnych i szerokich szkieł typu 20-28mm. Ostatnio jakoś wracam myślami do 28mm. To całkiem fajna ogniskowa. W połączeniu ze światłem 1.4 to byłby fajny obiektyw. Że też do tej pory (chyba) nikt na to nie wpadł. W sensie na bagnet FE.