Stream of consciousness

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
Ligo

Re: Stream of consciousness

Post autor: Ligo »

No niby tak... Ale wtedy im większa konsekwencja, tym większa szansa, że się w coś przypierdoli.*
A więc ciofać tylko i wyłącznie, jeśli jest to bezwarunkowo niezbędnie absolutnie nieodzownie koniecznie potrzebne. :roll:

*Z autopsji.
nordenvind

Post autor: nordenvind »

Na specjalne życzenie wind zrobić cofkę :) tylko co ona zmieni...

Obrazek
puch24

Post autor: puch24 »

Ligo pisze:No niby tak... Ale wtedy im większa konsekwencja, tym większa szansa, że się w coś przypierdoli.*
A więc ciofać tylko i wyłącznie, jeśli jest to bezwarunkowo niezbędnie absolutnie nieodzownie koniecznie potrzebne. :roll:

*Z autopsji.
To zasada, którą stosuję, jeżdżąc LR. Cofam do tyłu tylko tyle, ile absolutnie muszę i ani mm więcej, bo widoczność jest czujowa. Przydałyby się kamery albo choć czujniki. Kolega już dwa razy przywalił. Raz z zaskoczenia rzuciła się na niego barierka, a raz latarnia. Niestety, kosztem lampy w zderzaku. Cofanie do tyłu może być bardzo trudne.
PS. Mój ojciec mawiał: "Ciafaj, ciafaj, aż poczujesz".
Ligo

nordenvind pisze:Na specjalne życzenie wind zrobić cofkę :) tylko co ona zmieni...
Skota nie zmieni, bo jak był nieostry, tak będzie.

Ale poza tym zmieni wszystko. Społeczność nasza narodowa powie teraz: "Oto rycerz konsekwentny, nieprzekupny i niezłomny, co nie zmienia zdania co pinć minut. A słowo jego, jako i miecz jego, twardy i nieustępliwy".
tomek_jj

Post autor: tomek_jj »

Ligo pisze:
nordenvind pisze:Na specjalne życzenie wind zrobić cofkę :) tylko co ona zmieni...
Skota nie zmieni, bo jak był nieostry, tak będzie.

Ale poza tym zmieni wszystko. Społeczność nasza narodowa powie teraz: "Oto rycerz konsekwentny, nieprzekupny i niezłomny, co nie zmienia zdania co pinć minut. A słowo jego, jako i miecz jego, twardy i nieustępliwy".
Skota nijakiego tu nie ma to i zmienić się nie da. To nieostre to KTO Rosomak. SKOT Střední Kolový Obrněný Transportér – Średni Kołowy Opancerzony Transporter to polsko czeski transporter z 60-tych. Widać go na słynnym zdjęciu Chrisa Niedenthala "czas Apokalipsy" jak stoi pod kinem Moskwa w Warszawie.
Ligo

tomek_jj pisze:Średni Kołowy Opancerzony Transporter to polsko czeski transporter z 60-tych.
Wiem, bo jeździłem. :P
tomek_jj

Post autor: tomek_jj »

Ligo pisze:
tomek_jj pisze:Średni Kołowy Opancerzony Transporter to polsko czeski transporter z 60-tych.
Wiem, bo jeździłem. :P
A za mną kiedyś jechał taki pomalowany na niebiesko.
puch24

Znalezione w grupie "Analogowo" na FB:
"Uruchomiłem w końcu 4x5" po dłuższej przerwie... O Bogowie! Czemu ja marnowałem życie fotografując w średnim formacie... ;-)"

:-D
Ligo

Poczekamy, aż uruchomi 8x10".
puch24

Kurczę, ale wpadkę Nikon u mnie zaliczył! :-(
Właśnie wyczytałem, i sprawdziłem, że najnowszy model z topowej serii amatorskiej dla zaawansowanych, D7500, w przeciwieństwie do poprzedników z serii D7x00, nie ma symulatora przysłony AI, i dlatego z obiektywami bez procesora nie mierzy światła! Fuj! :evil:
Pierwsze nie ściśle profesjonalne lustrzanki cyfrowe Nikona (D100, 70, 50, 80, 60, 40, 90) nie mierzyły światła z obiektywami bez procesora. Gdy pojawił się D7000, w którym w końcu dano amatorom możliwość korzystania w pełni ze starszych obiektywów, pomyślałem, że Nikon jednak nie ma w dupie zaawansowanych amatorów. A teraz jednak okazuje się, że ma. :-(
ODPOWIEDZ