Ten 50mm ze zmienną średnicą otworu do formatu APS-C się nie nadaje. Potwierdzone w jenternecie https://www.willgudgeon.com/2023/10/pin ... -film.html . Jedyne rozsądne wyjście to zmajstrować jakieś pudło z zamontowanym bagnetem F od body Nikona.
Dodano po 5 minutach 48 strzałach znikąd:
danz1ger pisze: ↑08 sty 2025, 10:18
Dokładnie. Wg ostrożnych prognoz piereszy kwartał 2025. Mam jakieś 15 kilo działających, więc pośpiechu nie ma.
Prognoza odważna: mam to naprawianie głeboko w dupie. Zawinę te wymagające naprawy szpeje w pergamin, potem w natłuszczoną smarem szmatę i zakopię gdzieś. Jak kiedyś znajdą to ból głowy i połowy zęba murowany.
za droga zabawka żeby tak filmikom
wierzyć.
woyt już doczytałem, serdecznie nie poleca ale nie nie bardzo wiem czemu.
może napiszę że trzy kurwy na ten temat.
jemu wierzę.
Chinese shit to chyba piosenka nie tak dawnej przeszłości. Niektóre mają ambicję kasować jak Leica czy Zeiss ale większość ma ceny całkiem przyzwoite i jakość więcej niż przyzwoitą. Mnie kupowanie słoików już nie interesuje bo teraz jest moda na bezlusterkowce a mocowanie Nikon F mają głęboko w ciemnicy. Poza tym mam ich całą szufladę.
Dla przykładu . Kolo mówi o wielu interesujący obiektywach w wielu filmach.
no tak ale te szkiełka są do lejka tylko.
a takiego zeissa mogę mieć za czterysta osiemdziesiąt tiurlikow gb w stanie jak nowy tylko nie wiem czy warto.
ale napaliłem się na niego masakrycznie.
kupiłem loxie na kuzniara.
najwyżej oddam jak będzie słaba.
30 dni na zwrot w Amazonię.
zeissa to będzie wina, jeżeli robi słabe obiektywy.
jutra będzie.