Psychoterapia
- Owain
- Nasz Czelnik
Re: Psychoterapia
Ja Ci napiszę tak. Dziadki, mój i mojej żony, Uli, są jakimiś takimi fajnymi gośćmi, choć się nigdy nie spotkali. Oczywiście nie żyją:) Ale nauczyli nas, że warto życie przeżyć tak, by Ci ciekło jak arbuz po wargach. Jedyna rzecz, która wkurwia mnie w śmierci to to, że nie dane mi będzie spróbować jeszcze wielu, wielu rzeczy. Cóż. Może to tanie hasło, carpe diem, ale absolutnie słuszne. Jeśli czasem czujesz się słabo, masz depresję, ból, niechęć... pomyśl - z uśmiechem - że nikt nie obiecywał sielanki na tym padole. Ja to jestem zafascynowany tym, co Homo Habilis stworzył, od ognia, aż do saturna V. Jeśli w cokolwiek wierzę, to właśnie w Człowieka i to on, potencjalny, może zrobić. Stąd moja fascynacja techniką, choć jestem humanistycznie wykształcony. Reasumując - uważam, że humanizm nie jest określony całą tą społeczną papką, ale lotami w kosmos, stworzeniem rezonansu magnetycznego itp.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Królewskie niefiltrowanie mi ostatnio smakuje.
Ta Lechia nerka nie chce mi się odpalić.
Ale masz rację. Ja też mam wielki szacunek dla pomysłów człowieka, głównie w dziedzinie nauk ścisłych i techniki, i takie też techniczne zainteresowania przejawiam przy humanistycznym wykształcie. Człowiek może wiele. Tylko musi chcieć. Ale w pewnym momencie przestaje mu się chcieć chcieć.

Ale masz rację. Ja też mam wielki szacunek dla pomysłów człowieka, głównie w dziedzinie nauk ścisłych i techniki, i takie też techniczne zainteresowania przejawiam przy humanistycznym wykształcie. Człowiek może wiele. Tylko musi chcieć. Ale w pewnym momencie przestaje mu się chcieć chcieć.
- Owain
- Nasz Czelnik
Nie masz pojęcia jak wszystkim innym też przestaje się chcieć. Ja to nazywam popychanie nosem życia. Ale warto:) Piosenkę Ci zadedykowałem w odpowiednim dziale:) Metalową:)
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Lechia Nerka odpaliła się (jakiś chwilowy glitch). Piękna. Taka trochę Stingowa w stylu. (porównuję do Stinga, bo Stinga słyszałem, a tego nie).
Tak, wiem, że innym też przestaje się chcieć. Znajomi mówią, że wloką się resztką sił. Co się dzieje, do cholery?
Tak, wiem, że innym też przestaje się chcieć. Znajomi mówią, że wloką się resztką sił. Co się dzieje, do cholery?
>puch24
Wszystkiego najlepsiejszego, pięknego światła i co tam sobie jeszcze życzysz !
Wszystkiego najlepsiejszego, pięknego światła i co tam sobie jeszcze życzysz !
Spełnienia wszystkich marzeń !!!
Taniego vouchera na wakacje na Marsie.
Taniego vouchera na wakacje na Marsie.
Dzięki, dzięki, bardzo mi poprawiacie nastrój! 

No to się napiję za Twoje zdrowie 

Santé!