Szmelcwageny i inne

off-duty
ODPOWIEDZ
nordenvind

Re: Szmelcwageny i inne

Post autor: nordenvind »

W tem Subaru dali za słabe sprzęgło które nie wytrzymywało momentu obrotowego zdizlonego boxera.
Ciekawostką jest fakt, że chyba największy udziałowiec Subaru zwie się Toyota.
puch24

Post autor: puch24 »

A nawet niedawno słyszałem, że któreś nowe modele Suzuki to rebrandowane Toyoty. (!)

A w tym dieslu Subaru to nie tylko o sprzęgło chodziło, sam silnik ma jakieś poważne defekty.

Ale gdzieś niedawno wyczytałem taką opinię, że o ile Japończycy mają talent i wiedzę do silników benzynowych, to nie mają zacięcia do diesli, które w najlepszym razie wychodzą im co najwyżej przeciętnie i trudno je uznać za szczególnie udane.
Ligo

Post autor: Ligo »

puch24 pisze: 21 lis 2020, 00:49Był jakiś jajpoński samochód, będący de facto sedanem, ale klapa bagażnika obejmowała także tylną szybę, bo oparcie tylnego siedzenia można było złożyć - to było coś pośredniego pomiędzy hatchbackiem a sedanem - wyglądało jak sedan, miało klapę jak hatchback
Nazywa się liftback. Mazda takie 6-tki robiła.

Z Baleno nie miałem kontaktu, ale ogólnie Suzuki to poziom Toyoty, konstrukcyjnie budowa cepa przy solidnym wykonaniu. Jeśli to zrobili w Japonii, będzie żyło aż do śmierci. Brać w ciemno. Można zabezpieczyć spód na wszelkie zaś, ale mechanicznie ekstraklasa.
I nie ma, że japończyki jakieś egzotyczne, po prostu wymagają minimum kultury technicznej. Za to w odróżnieniu od np. aut na F(r) nie wymagają pozostawienia egzemplarza na tydzień w serwisie celem wymiany żarówki H7.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Ligo pisze:...Jeśli to zrobili w Japonii...
Sek w tym, że klepią/klepali to w Indiach. Albo przynajmniej składali. Myślalem, że i na Węgrzech, ale chyba coś się mnie się poyebalo.

Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Ligo pisze: 21 lis 2020, 03:18 Nazywa się (...)
Wszelki duch Pana Liga chwali!

Dodano po 5 minutach 58 strzałach znikąd:
PS A jeśli o Baleno się rozchodzi, to ja kojarzę tylko włoski niszczyciel:
https://en.wikipedia.org/wiki/Italian_destroyer_Baleno
Mam nadzieję, że pomogłem.
nordenvind

Wczoraj na trasie do Wawy widziałem audi Q7 pilotujące karetkę na sygnale.
Myślę sobie vipa jakiegoś wielkiego wiozą do szpitala MSW. Później przypadkowo wyczytałem,
że transportowano zavirusowanego Komorowskiego z szpitala w Sejnach do stolnicy.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

wpk pisze: 21 lis 2020, 08:36 Mam nadzieję, że pomogłem.
Oczywiście.
puch24

Ci4rn4 Muzin4, a weź se to przeczytaj, morze pomorze:

https://autokult.pl/37573,nic-tylko-tan ... AoYqG33nRA
nordenvind

latać czeba umić
na dole filmik

https://poranny.pl/bialystok-wypadek-pr ... 6-15309571

katastrofa, teoretyczny dostępny termin w um na zarejestrowanie auta który prawdopodobnie pojawi się jutro w e-kolejce 18 grudzień
puch24

W Łodzi typowo 3 tygodnie. Trzeba polować od 12 w nocy.

Na inne sprawy niż rejestracja zwykle krócej, czasem tylko kilka dni.

Filmik widziałem wczoraj. Fajne.
Parę miesięcy temu w Rąbieniu koło Łodzi facet odwalił Škodą Fabią dużo lepszy lot, wybił się wyżej i poleciał dalej, ścinając jakieś drzewo i pomnik JP2 przed jakimś przybytkiem wiary kat. Facet odniósł jednak poważne obrażenia.
ODPOWIEDZ