Dywagacje o zakupie A7

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Re: Dywagacje o zakupie A7

Post autor: Owain »

Ale jednak przyznacie, że szkiełka od voigtlandera to wizualne perełki. Oczywiście chuja ważne jest z punktu fotografa, jak wygląda szkło, ale voigtlandery wyglądają bossko. Oczywiście nie wszystkie i niestety zaczynają robić co raz bardziej paskudne, ale niektóre to perełki.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
sorevell

Post autor: sorevell »

Owain pisze:A gdzie wystawiać? Na RPO (prowizja ponad 100 zł) czy na RPO Lokalnie? (chyba darmo, ale kiedyś mi naliczyli prowizję).
Ja ostatnio sprzedawałem szpej foto przez Olx. Teraz mają wygodną opcję wysyłki. Kupujący klika kup teraz i wpłaca pieniądze Olxowi, Ty dostajesz etykietę inPostu do wydrukowaniu i jak Kupujący odbierze paczkę, na Twoim koncie lądują pieniądze.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

sorevell pisze: 18 mar 2021, 20:35
Owain pisze:A gdzie wystawiać? Na RPO (prowizja ponad 100 zł) czy na RPO Lokalnie? (chyba darmo, ale kiedyś mi naliczyli prowizję).
Ja ostatnio sprzedawałem szpej foto przez Olx. Teraz mają wygodną opcję wysyłki. Kupujący klika kup teraz i wpłaca pieniądze Olxowi, Ty dostajesz etykietę inPostu do wydrukowaniu i jak Kupujący odbierze paczkę, na Twoim koncie lądują pieniądze.
O! Nie wiedział-żem. Dzięki!

Dodano po 4 minutach 42 strzałach znikąd:
Kutfa, mam problem. Trzeba się uwiarygodnić na OLX przez podanie kodu który ma przyjść na fona, a nic nie przychodzi. Gdyby ktoś miał mnie za głupka, to napiszę, że nr poprawny :P
Awatar użytkownika
sorevell

Post autor: sorevell »

Cierpliwości. A maili od nich szukaj w spamie.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Spoczko, jakieś zawirowania były, bo mam niby dwa konta do dwóch różnych maili. Ale już działa.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Owain pisze: 18 mar 2021, 16:2524/1.4 to już drogi ogór a i 1.4 niepotrzebne...
Sęk w tym, że to nie jest ogór. Jasne, że jest trochę większy, ale nie jest ciężki i jest dobrze wyważony. I przynajmniej dla mnie jasne stałki szerokokątne mają większy sens niż ultra jasne standardy czy tele gdzie wszystko ginie w bokehu. W przeciwieństwie do nich takie jasne 20-28 to lekka separacja a przy okazji nie ma się tego wrażenia, że ktoś coś wkleił w PS. Jak dla mnie obrazek z 24/1.4 jest naprawdę piękny.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Co Ty nie powiesz...
Owain pisze: 18 mar 2021, 20:32 ale voigtlandery wyglądają bossko
Ryż Bosto gotuje się bosko. :mrgreen:
Awatar użytkownika
von Boroszlo

Post autor: von Boroszlo »

Owain pisze:Ale jednak przyznacie, że szkiełka od voigtlandera to wizualne perełki. Oczywiście chuja ważne jest z punktu fotografa, jak wygląda szkło, ale voigtlandery wyglądają bossko. Oczywiście nie wszystkie i niestety zaczynają robić co raz bardziej paskudne, ale niektóre to perełki.
35 1.4 to nie jest reprezentatywny przykład.
Gundrum von Grynberg
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

von Boroszlo pisze: 18 mar 2021, 23:31
Owain pisze:Ale jednak przyznacie, że szkiełka od voigtlandera to wizualne perełki. Oczywiście chuja ważne jest z punktu fotografa, jak wygląda szkło, ale voigtlandery wyglądają bossko. Oczywiście nie wszystkie i niestety zaczynają robić co raz bardziej paskudne, ale niektóre to perełki.
35 1.4 to nie jest reprezentatywny przykład.
No nie, ale...

Obrazek

Obrazek

Obrazek
gavin

Post autor: gavin »

Ten ostatni to trochę przecudaczony.
ODPOWIEDZ