Dywagacje o zakupie A7
- Owain
- Nasz Czelnik
Re: Dywagacje o zakupie A7
Ale jednak przyznacie, że szkiełka od voigtlandera to wizualne perełki. Oczywiście chuja ważne jest z punktu fotografa, jak wygląda szkło, ale voigtlandery wyglądają bossko. Oczywiście nie wszystkie i niestety zaczynają robić co raz bardziej paskudne, ale niektóre to perełki.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- sorevell
Ja ostatnio sprzedawałem szpej foto przez Olx. Teraz mają wygodną opcję wysyłki. Kupujący klika kup teraz i wpłaca pieniądze Olxowi, Ty dostajesz etykietę inPostu do wydrukowaniu i jak Kupujący odbierze paczkę, na Twoim koncie lądują pieniądze.Owain pisze:A gdzie wystawiać? Na RPO (prowizja ponad 100 zł) czy na RPO Lokalnie? (chyba darmo, ale kiedyś mi naliczyli prowizję).
- Owain
- Nasz Czelnik
O! Nie wiedział-żem. Dzięki!sorevell pisze: ↑18 mar 2021, 20:35Ja ostatnio sprzedawałem szpej foto przez Olx. Teraz mają wygodną opcję wysyłki. Kupujący klika kup teraz i wpłaca pieniądze Olxowi, Ty dostajesz etykietę inPostu do wydrukowaniu i jak Kupujący odbierze paczkę, na Twoim koncie lądują pieniądze.Owain pisze:A gdzie wystawiać? Na RPO (prowizja ponad 100 zł) czy na RPO Lokalnie? (chyba darmo, ale kiedyś mi naliczyli prowizję).
Dodano po 4 minutach 42 strzałach znikąd:
Kutfa, mam problem. Trzeba się uwiarygodnić na OLX przez podanie kodu który ma przyjść na fona, a nic nie przychodzi. Gdyby ktoś miał mnie za głupka, to napiszę, że nr poprawny

- sorevell
Cierpliwości. A maili od nich szukaj w spamie.
- Owain
- Nasz Czelnik
Spoczko, jakieś zawirowania były, bo mam niby dwa konta do dwóch różnych maili. Ale już działa.
Sęk w tym, że to nie jest ogór. Jasne, że jest trochę większy, ale nie jest ciężki i jest dobrze wyważony. I przynajmniej dla mnie jasne stałki szerokokątne mają większy sens niż ultra jasne standardy czy tele gdzie wszystko ginie w bokehu. W przeciwieństwie do nich takie jasne 20-28 to lekka separacja a przy okazji nie ma się tego wrażenia, że ktoś coś wkleił w PS. Jak dla mnie obrazek z 24/1.4 jest naprawdę piękny.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Co Ty nie powiesz...

Ryż Bosto gotuje się bosko.

- von Boroszlo
35 1.4 to nie jest reprezentatywny przykład.Owain pisze:Ale jednak przyznacie, że szkiełka od voigtlandera to wizualne perełki. Oczywiście chuja ważne jest z punktu fotografa, jak wygląda szkło, ale voigtlandery wyglądają bossko. Oczywiście nie wszystkie i niestety zaczynają robić co raz bardziej paskudne, ale niektóre to perełki.
Gundrum von Grynberg
- Owain
- Nasz Czelnik
No nie, ale...von Boroszlo pisze: ↑18 mar 2021, 23:3135 1.4 to nie jest reprezentatywny przykład.Owain pisze:Ale jednak przyznacie, że szkiełka od voigtlandera to wizualne perełki. Oczywiście chuja ważne jest z punktu fotografa, jak wygląda szkło, ale voigtlandery wyglądają bossko. Oczywiście nie wszystkie i niestety zaczynają robić co raz bardziej paskudne, ale niektóre to perełki.

Ten ostatni to trochę przecudaczony.