W poszukiwaniu Św. Grilla
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: W poszukiwaniu Św. Graala
Pytania pomocnicze: AF czy MF? Przesuw silnikiem czy korbą?
A w ogóle, to wywołaj wreszcie ten film, zobacz effekta i wtedy dopiero myśl dalej.
A w ogóle, to wywołaj wreszcie ten film, zobacz effekta i wtedy dopiero myśl dalej.
- rbit9n
- Ribitibi
coolowe są OM-2n, na przykład, albo OM-4Ti. jakby co, to mam OM-2n z 50mm f/1,7 i 28mm f/2,8. jak chcesz Seb zobaczyć, to wpadnij tylko wieczorem, wyjeżdżamy z Zarawiejów około godziny 15., czyli w Rajsze będziemy kole. 18.
starych canonów raczej nie polecam, ale jakby co, to mam AL-1 QF, z podobną szklarnią, ale nie wiem czy wolny, bo to w zasadzie Monin aparat.
starych canonów raczej nie polecam, ale jakby co, to mam AL-1 QF, z podobną szklarnią, ale nie wiem czy wolny, bo to w zasadzie Monin aparat.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
- Owain
- Nasz Czelnik
Piotrek, dziś mamy rocznicę ślubu i wypadamy na miasto a o 20tej mamy kino. Ale może mi się uda wystrzelać wreszcie film, to jak podtrzymujesz, to bym CI podrzucił w tygodniu 
A analodżi jeśli kiedyś, to jak najmniejszy i najlżejszy, z jasną i małą 35tką. Są takie?

A analodżi jeśli kiedyś, to jak najmniejszy i najlżejszy, z jasną i małą 35tką. Są takie?

Sowy nie są tym, czym się wydają...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Ależ siostro! FED? To już bym D3 wolał.
- rbit9n
- Ribitibi
dobra, dobra, nie znam nikogo, kto by brał ślub w lipcu, ale nich Ci będzie.Owain pisze:Piotrek, dziś mamy rocznicę ślubu i wypadamy na miasto a o 20tej mamy kino. Ale może mi się uda wystrzelać wreszcie film, to jak podtrzymujesz, to bym CI podrzucił w tygodniu

tak czy siak, trzy pierwsze dni terkolę na rano, czyli jestem doma po 5.30pm, czwartek terkolę na popo, a w piątek jadę na 24 godziny i wracam w sobotę po 2pm.
w każdym razie pewnie nie zobaczysz już siódemki, bo będę starał się odesłać ASAP.

jakieś 60 zł za drogo. tym bardziej, że to 5W.Methanoia pisze:https://www.olx.pl/oferty/q-aparat-fed/
Pietrek, sorry z powód Pole Ryżowe. 
Owix, najpierw wywołaj a potem myśl dalej.
Ja akurat lubię Nikony, ale one mają tę wadę, że ze wzgl na wymiary mocowania, nie podłączysz do nich żadnych obcych obiektywów.
Najbardziej uniwersalny jest pod tym względem Canon AF/EOS/EF. Do niego można podłączyć prawie wszystko, a ponadto obiektywy Canona można podłączyć do Sony przez przelotki z elektroniką.
Nie przepadam za starymi Canonami MF z mocowaniem FD, ale to moja awersja emocjonalna.
Ciekawe są stare Pentaxy: ME Super, Super A, Program A, ew. P50, no i Olympusy OM, ale tu expertem jest Pietrek.
Zdecydowanie nie lubię Minolt, ani MF (MD), ani AF. Ale też daje się nimi zdjęciować.
A, i lubię też Ricohy!

Owix, najpierw wywołaj a potem myśl dalej.
Ja akurat lubię Nikony, ale one mają tę wadę, że ze wzgl na wymiary mocowania, nie podłączysz do nich żadnych obcych obiektywów.
Najbardziej uniwersalny jest pod tym względem Canon AF/EOS/EF. Do niego można podłączyć prawie wszystko, a ponadto obiektywy Canona można podłączyć do Sony przez przelotki z elektroniką.
Nie przepadam za starymi Canonami MF z mocowaniem FD, ale to moja awersja emocjonalna.
Ciekawe są stare Pentaxy: ME Super, Super A, Program A, ew. P50, no i Olympusy OM, ale tu expertem jest Pietrek.
Zdecydowanie nie lubię Minolt, ani MF (MD), ani AF. Ale też daje się nimi zdjęciować.
A, i lubię też Ricohy!
Canon Eos Rebel X mogę Ci Owix wysłać w prezencie. Kupiłam nawet do niego adapter do obiektywów Nikon.
Stan jak nowy, znalazłam na elektrozłomie.
Jednakże po otrzymaniu (klient dorzucił mi do Technicsa) F90x, Canon jest mi zbędny.
Ma naprawdę miniaturowe wymiary jak na lustrzankę i waży tyle co najedzona końska mucha.
Wada, baterie kosztujące krocie.
Stan jak nowy, znalazłam na elektrozłomie.
Jednakże po otrzymaniu (klient dorzucił mi do Technicsa) F90x, Canon jest mi zbędny.
Ma naprawdę miniaturowe wymiary jak na lustrzankę i waży tyle co najedzona końska mucha.
Wada, baterie kosztujące krocie.
- Owain
- Nasz Czelnik
To już znasz.rbit9n pisze:dobra, dobra, nie znam nikogo, kto by brał ślub w lipcu, ale nich Ci będzie.

Sowy nie są tym, czym się wydają...
- rbit9n
- Ribitibi
nie, nie znam. raz tylko pod biedą Cię widziałem, a to nie liczi się.