Stream of consciousness

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Re: Stream of consciousness

Post autor: Owain »

Ja to żabojadów nie lubię strasznie. Choć mam tam dwóch - czarnoskórych - kuzynów. Jeden w ichniejszej piechocie morskiej, drugi podpala samochody w jakimś gangu :D Ale generalnie z francuskich rzeczy to design renault (oczywiście w stosunku do ceny, bo ja się autami nie jaram, to tylko narzędzie), sery, wino, no i kiszka Budę (fonetycznie) której nigdzie w PL nie mogę kupić. Krew i mięso na ostro, jeszcze jak na grillu zrobię chrupiącą skórkę! Maniam!

Dodano po 1 minucie 48 sekundach:
tomfoot pisze:
a z resztek, które im po czolgach zostały postanowili robic samochody, jak się resztki skonczyly to kupili po dobrej cenie dużo tektury
Pomyliłeś z DDR ;p
Sowy nie są tym, czym się wydają...
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Owainie, gratuluję zakupu. Teraz proponuję zakup Vojciecha 40/1.4. Potestuj i napisz czarnuszkowi jak się sprawuje. Będzie mu łatwiej podjąć decyzję.

Przypadkowy pstryk.
Obrazek
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Laska Nebeska :)
puch24

Post autor: puch24 »

Eh, przecież żartuję! W końcu, poza Niemcami, Francuzi wiedli prym w tworzeniu automobilu. Niemcy pierwsi zbudowali działający silnik spalinowy, ale Francuzi wymyślili całą resztę. I zawsze byli szalenie (aż nadto?) innowacyjni.
Ale mam wrażenie, że zawsze napędzała ich przede wszystkim jedna myśl: za wszelką cenę zrobić to inaczej niż reszta świata, a przede wszystkim: inaczej niż Anglicy! :-D
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

puch24 pisze: (...) a przede wszystkim: inaczej niż Anglicy! :-D
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

cz4rnuch pisze:Teraz proponuję zakup Vojciecha 40/1.4. Potestuj i napisz czarnuszkowi jak się sprawuje. Będzie mu łatwiej podjąć decyzję.
Czarnuszkowi Czornyj niech poleca zachwycony, któremu gupi Woytek w/w Vojciecha przedał.

A Citroena DS bym przygarnął... Jako jedynego francuza chyba.
Ligo

Post autor: Ligo »

puch24 pisze:Ale mam wrażenie, że zawsze napędzała ich przede wszystkim jedna myśl: za wszelką cenę zrobić to inaczej niż reszta świata, a przede wszystkim: inaczej niż Anglicy! :-D
Angielski czołg miał 3 biegi do przodu i jeden do tyłu. Francuski odwrotnie.
wpk pisze:A Citroena DS bym przygarnął... Jako jedynego francuza chyba.
Tutaj mógłbym się zgodzić.
puch24

Post autor: puch24 »

A ja nie przygarnąłbym DS-a, bo to cholernie kłopotliwy samochód obecnie. Trzeba mieć kupę kasy i dobry warstat. ;-)
Natomiast marzę o tym, by się takim przejechać i poprowadzić! Nigdy nie miałem okazji.

Dodano po 1 minucie 5 sekundach:
Ligo pisze: Angielski czołg miał 3 biegi do przodu i jeden do tyłu. Francuski odwrotnie.
No właśnie. Wszystko odwrotnie niż Angole.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Ja się nie znam. Ale tatko opowiadał, jak w 80tych latach, w warsztacie u niejakiego pana Kawy, stała jaka cytryna z lat 60tych. Pajęczynami obrośnięta, a ówcześni kierowcy - dostawcy mleka (jak ktoś nawiąże do betonu - w pysk;) nie wierzyli, że coś z tego będzie. A włożono tylko aku, a cytryna zakaszlała i podniosła się na kołach, bo cytryny miały tak ponoć, że im się podnosiło :)
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Ale gupi ten Woyciech co Vojciecha przedał. Tzn tak mi się wydaje, że gupi bo może on mondry a Vojciech do dupy.

PS Jeśli Citroen to tylko XM :)
ODPOWIEDZ