Owain pisze:Nowy Batis, nowe Voigtlandery z mocowaniem E (65/2, 40/1,2, 35/1,4).
Noooo... ta 40tka by mi się podobała. Swego czasu na 5DII miałem wojtka właśnie naleśnikowatego 40 mm i bardzo mi leżało.
Ten punkt widzenia jakoś mi odpowiada - dlatego w sumie czasami żałuję sprzedaży hassla z 80tką.
Szczególnie ciekawi mnie ta czterdziecha Czemu ten news nie pojawił się miesiąc wcześniej? Skoro na bagnet E to pewnie będzie z exifem i powiększeniem do ostrzenia przez obrót pierścienia.
Dodano po 4 minutach 54 sekundach:
Tanio nie będzie, zwłaszcza, że piszą o jakiejś quasi-stabilizacji (jak dobrze przetłumaczyłem, jakiś czujnik połączony z tymi z bagnetu E, co mają 5-osiową stabilizację). Obstawiam 1500 zielunych
Owain pisze:Nowy Batis, nowe Voigtlandery z mocowaniem E (65/2, 40/1,2, 35/1,4).
Noooo... ta 40tka by mi się podobała. Swego czasu na 5DII miałem wojtka właśnie naleśnikowatego 40 mm i bardzo mi leżało.
Ten punkt widzenia jakoś mi odpowiada - dlatego w sumie czasami żałuję sprzedaży hassla z 80tką.
czterdziecha w małym, to będzie raczej 70 - 75mm w średniaku. i jesteś raczej wyjątkiem Janku, większość fotografów swego czasu jechała po Zenzie, że za standard obrali własnie 75mm do serii D, S i EC.
a czterdziecha, to dopiero w średnim robi robotę. jak będę duży, to sobie kupię takiego zenzanona 40mm.
rbit9n pisze:...czterdziecha w małym, to będzie raczej 70 - 75mm w średniaku. i jesteś raczej wyjątkiem Janku, większość fotografów swego czasu jechała po Zenzie, że za standard obrali własnie 75mm do serii D, S i EC.
a czterdziecha, to dopiero w średnim robi robotę. jak będę duży, to sobie kupię takiego zenzanona 40mm.
No ale w hasslu jest 80 I lubiłem. I dupa jaś sprzedałem. Czasami żal. A czasami nie.
Walczę teraz na Nikonie z 20 mm. Podoba mi się. Może się nauczę. Kupuj to 40 mm.