z.Jazdy

crème de la crème
ODPOWIEDZ
gavin

Re: z.Jazdy

Post autor: gavin »

jak jadę szosowo, to coraz częściej nie opieram dłoni normalnie na chwytach, tylko coś w tym guście jak na fotce poniżej Obrazek

Dodano po 1 minucie 30 strzałach znikąd:
a tu jest 35 stopni
.
.
Obrazek
gavin

a tu jest 35 stopni
.
.
Obrazek
zdyboo

Post autor: zdyboo »

rbit9n pisze: 18 maja 2020, 21:41to był model STEF65 EZ Fire.
w każdym razie możesz nie wierzyć, dobrze pamiętam jak działały te manetki, mimo że w bidonie najczęściej woziłem herbatę grzybową.
ST-EF 65 to nie Acera X, ta grupa przestała istnieć gdzieś w drugiej połowie lat 90 i miała oznaczenie M290.
ST-EF 65 to chyba nawet nie załapało się do żadnej z grup i pozostało pozagrupowym komponentem Shimano. Nie znaczy gorszym, możliwe, że nawet na poziomie grupy Acera. Shimano ma pozagrupowe komponenty nawet na poziomie XTR.
Mniejsza jednak z oznaczeniem, nie ma bata, aby ta manetka wrzucała więcej niż trzy biegi i zrzucała pojedynczo. Sorry, ale źle pamiętasz.
Mojemu tacie takie coś zdemontowałem z roweru i zamontowałem normalne klamkomanetki Alivio gdzie obie dźwignie są pod kierownicą.
gavin pisze: 18 maja 2020, 21:55 jak jadę szosowo, to coraz częściej nie opieram dłoni normalnie na chwytach, tylko coś w tym guście jak na fotce poniżej
Ja bym kupił krótszy mostek o takim samym lub zbliżonym kącie w stosunku do tego co masz teraz. Nie szedłbym w tak ekstremalne konstrukcje. Tyle, że ja raczej obniżam kierownice w swoich rowerach.
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

no to znaczy, że miałem zepsutą manetkę, która nie działała tak jak trzeba. SRAM na to.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Dokup żarówkę OSRAM.
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

jak do rowera, to raczej korbę.

Obrazek
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
gavin

no korbe to chyba jednak wezmę 44-32-22 i do tego 11-32, bo xtr 44-30 raczej nie kupię chociaż taka by była dla mnie idealna
puch24

Post autor: puch24 »

Za dużo już mówicie szyfrem. Zróbcie no tu szybki kurs gotowania na gazie! Jak można do korby 44-32-22 wziąć jeszcze 11-30 i i co to jest to 11-30 i gdzie się to 11-30 wsadza? Też na korbę? No bo z tyłu masz dziewięciobieg czy jedenastobieg... to chyba nie z tyłu się dokłada to 11-30? A może gdzieś pośrodku? Albo z przodu, i robisz rower z napędem 2x2? Tylko wtedy jeszcze dyfer międzyosiowy potrzebny.
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

To się nijak ma do bólu Prezesa.
Znaczy ten bicyclowy przekładaniec.
gavin

lumbago?
ODPOWIEDZ