Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
Tobie też jad kapie? 

- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Tak! Bo co?!
Tak tylko pytam w ramach poszukiwania wspólnoty odczuwania i zachowania... 

- rbit9n
- Ribitibi
tja... prowadzący powiedział, że zdjecia też z epoki, bo (uwaga!) w sepii. jakiej kurcza sepii? przecież część jest prosto z infektu, część tonowana selenem, a część to czyściochy, tyle że na ciepłym papierze fomy.puch24 pisze:Fajne. Bardzo pomogło odpowiednie tło.
e tam, inni przysyłali zdjęcia i pięciu aparatów, ale vilie, smieny i zorki, że o zenitach nie wspomnę, szans do wyrobu niemieckiego, przedwojennego nie mają. w każdym razie kierowniczka muzeum starych aparatów dała niezłą plamę na antenie, bo nie rozpoznała, że po prawej jest Voigtländer (Bessa Meßsucher).wpk pisze:To manipulacja - przecież na tym najlepszym zdjęciu (jednego) zabytkowego aparatu są dwa zabytkowe aparaty.
no i dobrze mieć sąsiadkę w dziale promocji Radia Rzeszów. if you know what I mean.

nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Pewnie prowadzący to 20-letni młodziak, który film widział raz, z daleka, i w ogóle to na obrazku.
Jakiś czas temu jakiś młody (jak sądzę) człowiek na żółtym forum dowodził mi, że Minolta X-700 nie ma trybu M, bo na pokrętle jest tylko A i P...
Jakiś czas temu jakiś młody (jak sądzę) człowiek na żółtym forum dowodził mi, że Minolta X-700 nie ma trybu M, bo na pokrętle jest tylko A i P...
- rbit9n
- Ribitibi
hue, hue, hue, fantasta. myśli, że w prowincjonalnej aptece w Kolbuszce dostanie na dyżurze profesjonalny opatrunek z membraną PU, taki sam jak mu na pogotowie w Krakowiu dali.
- Owain
- Nasz Czelnik
A tak na rozpoczęcie kolejnego dnia...
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- rbit9n
- Ribitibi
na pieszczotę trzeba zasłużyć.

Save the bees, save the trees,
Save the whales, save the snails...

Pesa Dart, numerowane miejsce przy oknie. Pasażerowi przy oknie zapewniamy ekscytujący widok szerokiego słupka międzyokiennego oraz młotka do tłuczenia szyby. Miejsce jest dla mnie za wąskie o 20% i nie mam co zrobić z prawym łokciem. Niech żyje Pesa! Aha, pani w kasie na Fabrycznym nie potrafiła mi sprzedać biletu na tę godzinę, na którą chciałem i do stacji, do której chciałem. Dwa razy wracałem do kasy z reklamacją... Niech żyje PKP!
Pesa i PKP tak chwalą się tymi Dartami... Tydzień temu jechałem z W-wy Wsch.; pociąg stawał 3 razy z powodu awarii między W-wą Wsch a Centr. Osoby jadące dłużej (pociąg z Białegostoku do Wrocławia) mówiły, że pomiędzy Tłuszczem a W-wą Wschodnią stawali 5 razy, i na Wschodnią pociąg wjechał z 10-minutowym opóźnieniem. Potem stawaliśmy przy Powiślu, w tunelu średnicowym, i tuż przed Centralną. Gasło światło, gasło wszystko, resetowali komputery. Na Centralnej długi postój, światła gasną i zapalają się, w końcu pada hasło: robimy próbną jazdę 10 metrów. Jeśli się uda, to jedziemy dalej, jeśli nie, to wysiadamy. Udało się. Z Centralnej wyjechał z półgodzinnym opóźnieniem. Te pociągi mają wiele wad i usterek. PESA jest dużą firmą, ale chyba jednak brakuje jej doświadczenia.
Z pozytywnych spraw: ci, który czytali moje wynurzenia o nowo otwartym Dworcu Fabrycznym w Uci być może pamiętają, że negatywnie zaskoczyło mnie pomieszanie poziomów. Parking poziom 0 był poziomem -1 dworca. Parking poziom -1 był poziomem -2 dworca. Parking -2 był poziomem -3 dworca.
Na szczęście poprawili ten zamęt. Nie ma parkingu 0, jest parking -1 i jest na poziomie -1 dworca. I tak dalej. Czyli "wyrównali poziomy". Tyle dobrego.