Rowerowe dyr-dymały

off-duty
ODPOWIEDZ
zdyboo

Re: Rowerowe dyr-dymały

Post autor: zdyboo »

Kiera już bardziej klasyczna, ale mocowanie wygląda na 31,8 mm, zatem jak nie chcesz zmieniać też mostka to nie wejdzie. Potrzebujesz takiej z calowym mocowaniem.
Na owijkach się nie znam żadną miarą. Póki co nie miałem z nimi do czynienia.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

zdyboo pisze: 21 cze 2020, 14:08 Pewnie jak zostawia mechanikom samochód to zabiera ze sobą fotele lub każe im sobie dupy zaszpuntować.
Problemy pierwszego świata. Choć jak sobie przypomnę moje F100 ze śmierdzącą petami tylną ścianką to trochę rozumiem.
Ale trzeba mieć nieco szersze spojrzenie...
Bo np. ci, co montują auto i wyjeżdżają nim z fabryki, też są zaszpuntowani?
Tak, problemy pierwszego świata - tego, co wyżej sra niż dupę ma.
Kolejna przypowieść, zasłyszana od nieboszczki babci Heleny (1898-1985), mamy mojej mamy:
Pierwsza wojna, rosyjski oficer kazał ordynansowi zrobić herbatę. Ten ją zrobił i przyniósł, ale oficer wydarł się na niego, że źle zaparzył, bo nie ma pianki... Ordynans potulnie zabrał filiżankę, zrobił nową herbatę, w przedpokoju napluł do niej i podał. Oficer wyraził aprobatę i herbatę wypił.
puch24

Post autor: puch24 »

W fabrykach, porządnych warstatach, na siedzenia kładzie się folię lub pokrowiec, a choćby jakąś szmatę...
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Uhum... A w Polonezach niektórzy nie zdejmowali folii z tylnej kanapy przez 15 lat, by nówkasztuka była.
gavin

Post autor: gavin »

kierka 25.4 sprawdzone info
zdyboo

Ja mam łatwiej w rowerach. Chwyty i tak trzeba co jakiś czas zmieniać, bo się zużywają, a siodło i tak zwykle zmieniam na Brooksa Cambium Carved, bo jest mega wygodne.
gavin

Zamówiłem wolnobieg, leicmy z 2.55 na 2.875.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Będziesz wolniej biegł.
zdyboo

Tego jeszcze nie wiadomo, może nie odkręcić obecnego.
Seba, nie żałuj WD40 czy innego Brunoxa na gwint, niech sobie najpierw spenetruje połączenie, a dopiero potem kręć. Wypadałoby mieć klucz specjalny do wolnobiegów jednobiegowych, bo jest inny niż do kaset czy wolnobiegów wielobiegowych. Wielu mechaników odkręca wolnobiegi w ten sposób, że umieszcza klucz w imadle, nakłada na klucz wolnobieg i kręci kołem. Przed montażem nie żałuj smaru na gwint.
gavin

Zamówiłem

Obrazek
ODPOWIEDZ