W poszukiwaniu Św. Grilla

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
nordenvind

Re: W poszukiwaniu Św. Graala

Post autor: nordenvind »

Zgadza się, w RIII to już brakuje tylko "generatora czasu i pomysłów" do robienie zdjęć :mrgreen:
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

No właśnie manulalami nie robię tyle, ile planowałem, tylko cv40/1.4 i od wielkiego dzwonu primoplan. Lubię pstryknąć 35 1.8, fajne szkło. Ale widać różnicę w szybkości AF kolosalną, bo kolega taki tutejszy kupił i dał popstrykać. A7RIII to już nie moje potrzeby a cena wyższa. Zagadywałem z wpkxem o odkupie jego adziewiątki, ale jak zobaczyłem po ile chodzą używki, to mnie lekko zemdliło i nie będę obrażał Wojtka biedaczkowymi propozycjami ;) Się zobaczy, na razie jesyem goły i wesoły, nie mam nawet na notariusza na podział majątku małżeńskiego, Clio się nie sprzedało, a podatek od singla 32% zabija. Ale monitorujcie i dawajcie znać jak bedą jakieś kaszbeki. Na razie plan jest taki, że A7III, sigma 85 1.4, Szony 200-600 :D
Sowy nie są tym, czym się wydają...
nordenvind

Post autor: nordenvind »

A7c będzie niebawem za ponad 2kilojurki.
Peryskopowy bieda wizjer również mi się nie podoba.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Marcinie, Ty nasza sonowa Kassandro, kiedy będzie A9III?
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

A co Ty, niemiecki dentysta?

Dodano po 1 minucie 39 strzałach znikąd:

Owain pisze:...Na razie plan jest taki, że A7III, sigma 85 1.4, Szony 200-600 :D
Bieda plan minimum :)
cz4rnuch

Owain pisze:...Na razie plan jest taki, że A7III, sigma 85 1.4, Szony 200-600 :D
Bieda plan minimum :) Ale jeśli mam być szczery to zamiast tej Sigmy to bym wolał Tampona 70-180. To jest obiektyw do wszy/stkie/goł.
Awatar użytkownika
danz1ger

Post autor: danz1ger »

Sprzedałeś wszystkie meble, dywany i zasłony, ze takie echo?
Shoot First, Ask Questions Later.
cz4rnuch

Ten typ tak ma.

Dodano po 15 strzałach znikąd:
Ten typ tak ma.
puch24

Post autor: puch24 »

A ja tak sobie pomyślałem, że jeśli jednak był szukał kiedyś bezluterkowca małoobrazkowego, celowałbym mimo wszystko w Nikona.
- Po pierwsze, do Sony ciągle jestem uprzedzony. Trochę mi się podoba, trochę nie.
- System Nikona znam o wiele lepiej i o wiele bardziej mi odpowiada.
- Do Nikona mam troszkę większe zaufanie jako do firmy i jako do firmy fotograficznej (podobnie do Canona). Mam wrażenie, że dla Sony liczy się tylko zarabianie pieniędzy, a dla Nikona jeszcze kilka innych czynników. Nie zdziwiłbym się, gdyby kiedyś z jakiegoś powodu Sony zwinęło cały dział foto tak jak to zrobił Samsung. Z różnymi innymi produktami Sony już parokrotnie wystawiło swoich klientów do wiatru.
- No i, ostatnie, ale nie najmniej ważne, mam "truckload" obiektywów do Nikona, których mógłbym używać przez FTZ, i ani jednego do Sony.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

cz4rnuch pisze: 30 sie 2020, 23:15 A co Ty, niemiecki dentysta?
No to pewno. :P

Obrazek
Sowy nie są tym, czym się wydają...
ODPOWIEDZ