Places

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
puch24

Re: Places

Post autor: puch24 »

Wiosną trochę trudno, bo przy mojej pracy nie ja decyduję o terminach urlopów, niestety.
A skojarzenia mam złe, bo byłem w Sobieszewie latem w pracy - przez ówczesną pracodawczynię zostałem z zaskoczenia i w ostatniej chwili zmuszony do wyjazdu na obóz językowy z młodzieżą jako nauczyciel i jednocześnie wychowawca. Ponieważ babka skąpiła, nie było oddzielnych nauczycieli i wychowawców. Zasuwaliśmy od 6 rano do 2 w nocy, sypialiśmy po 4-5 godzin dziennie. Efekt był taki, że zasypiałem nawet na stojąco, nie mówiąc już o zasypianiu na siedząco. W Sobieszewie był wtedy zakaz kąpieli ze względu na skażenie wybrzeża jakimiś sinicami czy innymi cholerami, i nie mogliśmy się kąpać. Dlatego zresztą obóz był w Sobieszewie, bo było tam bardzo tanio. Ze względu na zakaz kąpieli ośrodki wczasowe były kompletnie puste i właściciele obniżali ceny do minimum, żeby w ogóle ktoś przyjechał... Dzieciaki były w sumie sympatyczne, ale panowała ciągła atmosfera napięcia i strachu przed szefową, która przyjechała w drugim tygodniu, siedziała, i we wszystko się wtrącała. Nie mieliśmy ani sekundy spokoju, ani chwili dla siebie. Gdy ok. 23 już dzieciaki (8-18) udało się w końcu zapędzić do pokojów (bo nie do łóżek), w końcu była chwila na to, by sekundę posiedzieć i pogadać, a jeszcze trzeba było przygotować zajęcia językowe na następny dzień, coś tam np. przeprać, itd. To robiło się w nocy. Wróciłem stamtąd wykończony psychicznie i fizycznie, i ze śmiesznym wynagrodzeniem dodatkowym za wychowawstwo, bo nauczanie było w ramach etatu. (za który latem dostawaliśmy połowę pensji!) :-( Dlatego Sobieszewo źle mi się kojarzy. :-(

Moi, lipiec 1994, plaża Sobieszewo:
Obrazek1542-07a by Maciej, on Flickr
Awatar użytkownika
Gdama
Gdriada

Post autor: Gdama »

No, to się raczej nie dziwię...
JacekB

Post autor: JacekB »

Też dam drzewo, które się budzi do życia, chociaż tego nie widać i nie słychać. Ale nie zdziś i nie z Sobieszewa, skoro Sobieszewo budzi skojarzenia. :)

Obrazek
puch24

Post autor: puch24 »

Ech, jak Gdańska MagDama powiedziała, skojarzenia można zmienić.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Wuthering Lowlands?
JacekB

Post autor: JacekB »

wpk pisze:Wuthering Lowlands?
Prawie że. :)
Hohes Venn po belgijskiej stronie. Bagna, wrzosowiska i pustkowie jak okiem sięgnąć. Oraz wygwizdowo niezłe, chociaż obiektywnie nie jest to bardzo wysoko. Zdjęcia są z kwietnia, a wiosnę widać śladowo, jeśli w ogóle.
Jeszcze dam.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Gdama
Gdriada

Post autor: Gdama »

Fajne to belgijskie wygwizdowo.
Ligo

Post autor: Ligo »

Bardzo przyjemna fota. Tylko ten kot trochę dziwny.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Zosiek, Tyś to uczynił? Gdzie?! :)
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Ligo

Post autor: Ligo »

Z rabatem to bym brał...

A poza tym już czas na podatki. :?