Things

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
gavin

Re: Things

Post autor: gavin »

Powiedz lepij za jako ramo się łoglondasz?
samek

Post autor: samek »

zdyboo pisze: 29 wrz 2020, 10:44 Ja zawsze polecam soczewki kontaktowe i ile nie ma przeciwskazań medycznych. I nie, strach przed dotknięciem gałki ocznej palcem nie jest przeciwskazaniem medycznym.
Soczewki są ekstra, tylko tak od -3/4 zaczyna być problem z przeczytaniem menu w restauracji.
zdyboo

Post autor: zdyboo »

To zależy Jasiu, ja mam -7 i czytam bez problemu.
samek

zdyboo pisze: 29 wrz 2020, 11:09 To zależy Jasiu, ja mam -7 i czytam bez problemu.
O. Żywo zainteresowanym pomocą. Jak?
Zrezygnowałem z soczewek jak wskoczyłem na -3 i się pokazał duży dyskomfort w obsłudze komórki.
A na wyjazdach bardzo lubiłem kontakty.
zdyboo

Nie wiem. Nigdy nie miałem z tym problemu, a soczewki noszę od -4 chyba.
Taki urok mojej wady. Są soczewki progresywne, nie mam pojęcia czy i jak działają, ale są.
samek

zdyboo pisze: 29 wrz 2020, 11:19 Nie wiem. Nigdy nie miałem z tym problemu, a soczewki noszę od -4 chyba.
Taki urok mojej wady. Są soczewki progresywne, nie mam pojęcia czy i jak działają, ale są.
Dzięki.
Jeśli mi został jakiś komplet (używałem jednorazowek), to sprawdzę jeszcze raz.
puch24

Post autor: puch24 »

Ja mam za duży opór przed wsadzeniem palucha do oka, żeby używać soczewek.
Poza tym, to ważne dla tych, co mają prawojazd, jaki mają kod, bo jest oddzielny dla okularów, oddzielny dla soczewek, i oddzielny dla okularów lub soczewek. Jak ktoś ma kod okularów, a prowadzi w soczewkach, to mogą się czepiać, przynajmniej teoretycznie.
zdyboo

gavin pisze: 29 wrz 2020, 10:57 Powiedz lepij za jako ramo się łoglondasz?
Najlepiej taką dostępną wcześniej niż na na wiosnę.
Jeszcze czekam na odzew z jednej wrocławskiej manufaktury, ale na razie wygrywa Loca.
gavin

Post autor: gavin »

Loca ma fajne singlusie.
zdyboo

Loca ma przede wszystkim malowanie jakie sobie zażyczę. Tym razem będzie pomarańczowo. Roweru w takim kolorze jeszcze nie miałem.
Ma ktoś wzornik RAL pod ręką? Tylko fizyczny, bo w sieci to już znalazłem. Mam w fabryce, ale już raczej w tym tygodniu nie będzie mnie tam.
ODPOWIEDZ