Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

off-duty
ODPOWIEDZ
JacekB

Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

Post autor: JacekB »

:D
Na cz-b przeważnie daję filtr jakowyś żółty albo rzadziej inny, żeby było dwa razy bardziej niż bez filtra, a tutaj nie dałem nic. W tym sensie mam na myśli, że rzyć. :)
Ligo

Post autor: Ligo »

Trochę od rzeczy, ale... pokazuje mi tu, że na forum było dzisiaj 28 osób. Jeszcze raz - 28 osób!!! :shock:
Niesamowite, zaraz nikoniarzy prześcigniemy...
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

JacekB pisze:
rbit9n pisze:wczoraj zapomniałem założyć film,
U mnie jeszcze gorzej. Filmu założyć nie zapomniałem, był w aparacie od jesieni, ale nie zapamiętałem i nie zaznaczyłem prawidłowo na kółku, co to był za film. Wygrzebawszy się z wielkim trudem z zimowego marazmu, wyszedłem na miasto i zrobiłem kilka zdjęć. Aparat nie jest wprawdzie zorka pięć i w Hali Mirowskiej nie byłem, ale zawsze to postęp, jak mi się zdawało. Film się skończył, po powrocie do domu go wyjmuję i z niejakim zdumieniem stwierdzam, że to jest Acros 100. A ja tkwiłem w świętym - jak się okazuje błędnym - przekonaniu, że mam założony kolorowy 400 i tak też naświetlałem. Jak się naświetla cz-b 100 jakby to był kolor 400, to prawdopodobnie wyszła kupa zamiast zdjęć. Jak rzyć? :(
miałem tak samo tylko inaczej. chociaż nie. tak samo. wydawało mnie się, że w kasecie Broniki jest portra 400, a był właśnie Acros. to jest ten film:
Obrazek
auto focus par Piotr R.B.it, na ipernity
Acros jak cie mogę, gorzej było z Ektarem, dla niego dwie działki, to było zbyt wiele. także tego.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Panowie, mam problem z wejściem. :(
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Na szczyt?
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Hdmi. Godzine szukalem na tv hotelowym źrodla ale ni ma menu takiego. Pieprzony philips. Na dodatek z tylu pisze made in poland. W menu tylko wyszukiwanie stacji, zero source.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
puch24

Post autor: puch24 »

Owain pisze:Panowie, mam problem z wejściem. :(
Czy ma to jakiś związek z Ulą?
Obawiam się, że na odległość nie pomożemy. :-P
JacekB

Post autor: JacekB »

rbit9n pisze:miałem tak samo tylko inaczej. chociaż nie. tak samo. wydawało mnie się, że w kasecie Broniki jest portra 400, a był właśnie Acros. to jest ten film:
(...)
Acros jak cie mogę, gorzej było z Ektarem, dla niego dwie działki, to było zbyt wiele. także tego.
To mnie pocieszasz, że być moze nie wszystko jest stracone i trzeba mysleć pozytywnie. :)
Będą to najbardziej hipsterskie, a może nawet najbardziej psioniczne zdjecia w moim życiu, jeśli coś z nich wyjdzie. Nie dość, że pomylony film i 100 naświetlane jak 400, to jeszcze ok. 1/3 klatek kadrowanych zupełnie na oko. Pierwszy raz w życiu założyłem obiektyw 21mm, a patrzyłem przez ramki 50 mm, bo oczywiście nie mam wizjera 21. Gdyby tak jeszcze mi się udało w paru zdjęciach zapomnieć ustawić ostrość, to byłby komplet szczęścia i mogłyby się tutaj spodobać. :mrgreen:
puch24

Post autor: puch24 »

Przy 21 mm to nie musisz tak skrupulatnie ostrości ustawiać... ;-)

Ja przez ładne kilka lat fotografowałem Zorkim 4 z obiektywem 85 mm bez odpowiedniego celownika, bo nie sposób było go wtedy kupić. I jakoś się udawało.
Później robiłem też tak zdjęcia tym samym aparatem z obiektywem 35 mm. Teraz mam te obiektywy, mam uniwersalny celownik, a nie robię nim zdjęć. :-(
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Dzisiejszy dzień jest na pewno psioniczny, ale cholerny na pewno nie dla wszystkich. No i akurat nasz Batiuszka Owain umyślił sobie urodziny mieć, i to w-Enecji!
Tedy darz bór zdjęciami i w ogóle samych dobrych rzeczy. :D
ODPOWIEDZ