Things

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
Ligo

Re: Things

Post autor: Ligo »

No tak, może polkę tańczyć. Albo foxtrota. Póki się nie rozleci. :mrgreen:
nordenvind

Post autor: nordenvind »

Skąd ta moda w miastach na pick-up, np. wśród krawaciarzy ? :)
Ligo

Moda nie moda, normalne auto użytkowe. Parkingi są dostosowane. Bardzo często zimą widać pick-upy z lemieszami do odśnieżania, bowiem w innym wypadku posiadacz nie wyjechałby z domu na ulicę. Raptor to akurat wersja eksluzywna i kto może, ten szpanuje. Tak w ogóle pick-up jako taki, a szczególnie Ford F-150 ma pozycję numer 1 w sprzedaży, bo to najbardziej praktyczne auto do wszystkiego. Pięć, czy nawet sześć osób wejdzie, na pakę tonę wrzucisz, a jeszcze pociągnie parotonową przyczepę. No i pług możesz zapiąć i po lodzie pod górkę wejdzie.
Jedynym minusem może być zużycie paliwa, ale kto by na to zwracał uwagę? ;-)
nordenvind

Bardziej mi pasują wersje z hardtopem i wydają się bardziej praktyczne do miasta.
Chociaż to ustrojstwo psuje fajną widoczność z tyłu.
Ligo

Ale to nie w pick-upie. Górę możesz ściągać w Jeepie i to tylko chyba we Wranglerze, tak samo jak demontować szybko drzwi i składać przednią szybę dla lepszej wentylacji. W pick-upach nie spotkałem takiego udogodnienia.
No chyba, że masz na myśli nadbudówkę na pace, ale to jest mało praktyczne i szpeci pojazd.
nordenvind

Właśnie myślałem o tej na pace. Tylko po co rozdrabniać się skoro jest wersja Hennessey :)
Czy dodają do niej krzynkę tej napitki ?
Ligo

Pewnie flaszkę, albo i nie... Jest też wersja Harley-Davidson, to i Harleja możesz mieć.
Jak se dokupisz.:mrgreen:

Gadu gadu, a foty brak...
Tu wersja od Shelby, czyli jeszcze bardziej wściekłe 700 koni.

Obrazek
Ligo

I jeszcze łyżka dziegciu.
Toyota i Nissan też robią dobre pick-upy. Znaczy robiły, bo ostatnio Nissan wszedł we współpracę z Reno.:-(
http://www.europe4x4mag.com/2016/03/03/ ... k-chassis/
puch24

Post autor: puch24 »

A GM sprzedał Opla i Wokshola grupie PSA, czyli, uwaga, OPEL nie będzie już samochodem niemieckim, tylko FRANCUSKIM. Czyli będzie już oficjalnie należał do tej grupy samochodów na F, których NIE należy kupować. ;-)
Ale może przynajmniej paski rozrządu przestaną się zrywać po przejechaniu limitu + 1 km (albo i przed osiągnięciem limitu do wymiany paska).
Za to zaczną się notoryczne problemy z elektryką... :-P
puch24

Post autor: puch24 »

Ale ja w ramach stosowania się do tej zasady zajeżdżam czwartego Fiata... ;-)
ODPOWIEDZ