Samki różne, kwadratowe i podłużne.

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
aisoglaM

Re: Samki różne, kwadratowe i podłużne.

Post autor: aisoglaM »

Ja bylam tylko 2 razy w Tajlandii , raz w Kambodzy i Wietnami i na Sri Lance.
Najbardziej chyba w Tajlandii mi smakowal street food.. ale na SL tez .

Ej a slyszeliscie o protestach w Tajlandii?

Tomek, nie dziwie sie.. jak bylismy w knajpie chhba w Wietnamie i kolega zamowil cos pork to okazalo sie, ze to byly kopytka w sensie same raciczki z pazurami.. przeczytalismy dokladniej wtedy a tam w menu fingers pork 😁😁😁
zdyboo

Post autor: zdyboo »

Jak byłem drugi raz w Szanghaju, to niestety służbowo, ale za to było stołowanie się w takich lepszych restauracjach. Raz podano w wazie jakiś gulasz czy potrawkę z kury. No i było wszystko łącznie z łapkami i łbem. Rozgotowane na miękko.
Białasy ostrożnie wybierały kawałki, żeby trafić na coś znajomego, ale żółci zjedli i te łapki i tę głowę.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Na Filipinach główki, baluty czy łapki to jest norma. Widziałem nawet stoisko serwujące takie specjały jak kurze odbyty.
aisoglaM

yyyy - widok musiał być konkretny. Ja tylko na filmikach oglądałam jak pożerali to jajko (zapomniałam jak to się fachowo nazywało) z płodem (z piórami w środku brr

Ooo bosshe - kurze odbyty - guglać czy nie guglać oto jest pytanie
zdyboo

Najgorsze ścierwo to jest chiński alkohol wysokoprocentowy. Zwykle woltaż wyższy niż u nas, bo ponad 50, ale smak nie do opisania.
Najsłynniejszy chiński alko to Moutai, z ryżu, ale nawet kilkunastokrotnie destylowane. Jak w Irlandii whiskey jest trzy razy destylowana to już wiadomo, że lipy nie będzie.
To chińskie pachnie nieco jak nafta, nieco jak terpentyna, w smaku może być podobne, bo ani nafty, ani terpentyny nie kosztowałem. Pije się z kieliszków 15 ml, bo większych nie przełkniesz i jedyne czym da się to skutecznie zapić to mleko kokosowe.
Natomiast jak się pójdzie do odcięcia to nie ma po tym kaca, po zwykle nie ma też głowy. Nie polecam, 1 gwiazdka.
gavin

Post autor: gavin »

chyba nie piłeś wupsowego bimberka!
zdyboo

Piłem jakiś z Podlasia, mniut i malyna, ale bimberka ze szkieletczyzny nie kosztował żem.
aisoglaM

Obrazek

Najlepszy bimber jakim piła to arak :)
zdyboo

33,5% to słabo jak na bimber, jakby tyle do setki brakowało, to i tak nadal byłoby słabo.
Gdzieś w tych okolicach mają nalewki Soplicy, a to jeden z moich bardziej ulubionych trunków wyjazdowych.
aisoglaM

hyyhy oj słabo, słabo. Dla mnie bimber zaczyna się od 30 :d cienki bolek ze mnie, bez dwóch zdań. Ja już nie przepadam za mocnym alko.
ODPOWIEDZ