Właśnie obejrzał-żem/polecam

o kulturze i sztuce innej niż fotograficzna
ODPOWIEDZ
puch24

Re: Właśnie obejrzał-żem/polecam

Post autor: puch24 »

Pergolisz.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Ja tam do WKU pielgrzymowałem co pół roku, niestety kategoria A. Raz nawet już dostałem bilet, bo mnie skreślili z listy studentów i nie miałem czym zawalczyć. Jednak niezawodna pani Marianna z dziekanatu mnie wybroniła. Nawet po ukończeniu studiów się ode mnie nie odczepili, bo niby coś za późno złożyłem (czy tam nie złożyłem) więc w czasie wojny wpisali mnie na jakąś listę. W sumie nie wiem czy mam budować autostrady czy burzyć mosty.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Nieważne. Saper myli się tylko raz.
zdyboo

Post autor: zdyboo »

wpk pisze: 15 paź 2020, 21:19Z Wracławiaaa...
W technikum miałem jednego nauczyciela od pracowni elektrotechniki, który był Lwowiakiem i mówił ze wschodnim zaśpiewem.
gavin pisze: 15 paź 2020, 21:2038 lat to miałem w 1993

Chyba w 38 miałeś 1993 lata.
nordenvind

Post autor: nordenvind »

ja opuściłem wojsko z B24 i po dwóch latach chcieli mi ponownie zaserwować 2 lata, lecz obrony cywilnej
przygotowałem specjalną "etiudę" na tę okazję dla psychiatry, było ostro po bandzie bo trudno ich złapać jakąś cienizną
następnego dnia znalazłem się w zakładzie opieki zdrowotnej tym razem z klamkami
całkiem miło spędziłem tam trzy tygodnie, nawet zrobiłem parę slajdów pięknego parku i wypierdolili mnie stamtąd
ponieważ znałem już wszystkie procedury, więc nawet tego spodziewałem się
badanie kontrolne moczu wykazało, że nie brałem leków które mi codziennie serwowały pielęgniarki
dalsze "leczenie" było bezzasadne
od tego czasu armia dala mi święty spokój
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

- Nie bój, nie bój - powołają Cię, gdy przyjdzie czas.

PS Mojego czasu nosiłem w kieszeni kilkadziesiąt pigułek Relanium na wypadek, gdyby mnie znienacka wzięli.
nordenvind

Post autor: nordenvind »

wypłuczą ci żołądek i znowu wezmą i będziesz powtarzał to aż ci się skończą tabletki :)
już widziałem takiego po relanium, chyba z katowic byl
nałykał się tabletek i kumpel miał zawiadomić dyżurnego w odpowiednim czasie
niestety kumpel się zesrał i ktoś inny znalazł go w kiblu
mało brakowało aby odjechał do krainy wiecznych rezerwistów
w ostatniej chwili przepłukali mu trzewia
aisoglaM

Post autor: aisoglaM »

Wszyscy to ściemniacze pospolici i wrogowie państwa. Geriatryczne jednostki w wieku 18 lat ehehe - popieram <3

Dodano po 45 minutach 57 strzałach znikąd:

Zabierzcie mi internet :D
Awatar użytkownika
danz1ger

Post autor: danz1ger »

przed chwilą, w trakcie pstrykania kanałami dbvt ,na jedynce jakieś dziewczę hoże zapowiadało serial, w którym "sceny wykonywania wyroków na zdrajcach będą się przeplatały ze scenami miłosnych uniesien AK-owców :shock: :shock: :shock: no tak, polecam, nawet gorąco.

Dodano po 1 minucie 32 strzałach znikąd:
tytułu nie załapałem.
Shoot First, Ask Questions Later.
zdyboo

Post autor: zdyboo »

Z wojennych to ostatnio sobie powtórzyłem "Saving Private Ryan". Scena lądowania na plaży Omaha nic nie straciła ze swej intensywności. Byłem na tym filmie w kine te dwadzieścia kilka lat temu, potem obejrzałem ten film jeszcze kilka razy i za każdym razem jest tak samo dobry. Teraz zauważyłem, że tam gra też Bryan Cranston.
ODPOWIEDZ