Właśnie obejrzał-żem/polecam

o kulturze i sztuce innej niż fotograficzna
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Re: Właśnie obejrzał-żem/polecam

Post autor: vid3 »

W końcu przetrawiłem tego Condora.
Pierwszy sezon w wekend. Nawet spoko.
Drugi strasznie naciągany.
Dwa tygodnie zeszło.
Każdy odcinek dzieliłem na 4.
Ale się uparłem. Może nie dostanę niestrawności.
zdyboo

Post autor: zdyboo »

aisoglaM pisze: 11 lis 2020, 21:25 Jedynym serialem, którym wciagnelam caly sezon a naeet dwa w jeden dzien był dotychczas Gra o tron .. ale spróbuję;)
"Breaking Bad" widziałaś?
Mnie się ogólnie nie chce seriali oglądać, ale ten akurat wciągnąłem. Najbardziej mi się podobał trzeci sezon, ale całość jest warta obejrzenia.
"Sherlock" od BBC też jest niezły, zwłaszcza początkowe sezony. Tylko tam sezon to trzy odcinki, za to po 1,5 h każdy. No i Tobie jako gotce powinno się "Taboo" spodobać z niezłą rolą Toma Hardy. Mroczne klimaty w wiktoriańskiej Anglii. Tylko nie wiem gdzie "Taboo" można aktualnie i legalnie obejrzeć.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Obawiam, że piszesz na Berdyczów.
aisoglaM

Post autor: aisoglaM »

zdyboo pisze: 12 lis 2020, 17:28
aisoglaM pisze: 11 lis 2020, 21:25 Jedynym serialem, którym wciagnelam caly sezon a naeet dwa w jeden dzien był dotychczas Gra o tron .. ale spróbuję;)
"Breaking Bad" widziałaś?
Mnie się ogólnie nie chce seriali oglądać, ale ten akurat wciągnąłem. Najbardziej mi się podobał trzeci sezon, ale całość jest warta obejrzenia.
"Sherlock" od BBC też jest niezły, zwłaszcza początkowe sezony. Tylko tam sezon to trzy odcinki, za to po 1,5 h każdy. No i Tobie jako gotce powinno się "Taboo" spodobać z niezłą rolą Toma Hardy. Mroczne klimaty w wiktoriańskiej Anglii. Tylko nie wiem gdzie "Taboo" można aktualnie i legalnie obejrzeć.
Tomkowi, zawsze odpowiem :P
Tak, oglądałam Breaking Bad a także El Camino. Próbowałam też oglądać Better Call Saul (ale już mnie nie wciągnęło). Taboo nie znam. Wiesz, nie przesadzajmy z tą gotką. Dawne dzieje :) Lubiłam też Dextera i Black list - ale kilka pierwszych sezonów. Później to już takie dokrętki na siłę, to nie dla mnie.
Obejrzałam teraz dwa odcinkami Gambit Królowej i faktycznie fajne.
Generalnie, też mam przesyt seriali, nie chcę się za bardzo wciągać bo potem nic nie robię. Takie mini seriale, są w sam raz.
zdyboo

"Taboo" jednakowoż polecam, nawet jak gotycka melodia już zewem przeszłości jest. Klimat serialu i rola Hardiego dają radę. Zresztą akurat Tom Hardy to solidna firma. Gdzie się nie pojawi, potrafi zdominować scenę. Jak na przykład w "Peaky Blinders". "Taboo" w bólach rodzi drugi sezon, choć chyba jeszcze nie ma konkretu.
aisoglaM

No tak, na Tomka Hardego to można popatrzeć, fakt ;) Obejrzę. Mam jeszcze to angielskie przez Ciebie polecane do obejrzenia. Urlop się wlecze, więc na pewno dam radę. A oglądałeś Czarnobyl?
zdyboo

"Czarnobyl" widziałem, łyknąłem na raz. Dobre tempo i cały czas w napięciu.
aisoglaM

Dobrze, to też wpisuję na listę, bo gust filmowo- serialowy zaiste mamy podobny :)
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

A my właśnie łyknęliśmy wszystkie 3 dostępne odcinki "The Undoing" (https://www.filmweb.pl/serial/Od+nowa-2020-806858) na HBOGO.
I czekamy na ciąg dalszy.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

W nocy właśnie obejrzał-żem i nie polecam: https://www.filmweb.pl/film/303.+Bitwa+ ... 018-794796.
Obejrzałem z ciekawości, choć wiedziałem, że gniot, jednak przeszedł moje oczekiwania.
ODPOWIEDZ