W poszukiwaniu Św. Grilla
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: W poszukiwaniu Św. Grilla
Kto oglądał Seksmisję ten wie, że kobiety są samowystarczalne.
No! Nawet jak nie są to są ; )
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Nawet Nike była z Samotraki.
Hahahaaa 

Zuch dziewczyna. Moja fińska siostra pacza na YT, a potem sama robi większość rzeczy. Ostatnio na przykład wieszała i podłączała lampę sufitową.
Choć czasem jak zdarza mi się zobaczyć jakieś poradniki to wiem, że trzeba uważać. Są ludzie, którzy znają się, ale nie umieją przekazać wiedzy. Zasypują widzów szczegółami w których gubi się ktoś kto ma to zrobić pierwszy raz. Jak na pierwszy raz, to powinno być prosto wytłumaczone. Ewentualne niuanse i błędy mogące z nich wyniknąć są też częścią nauki. Ja unikam poradników, które prostą czynność tłumaczą przez 10 i więcej minut.
Choć czasem jak zdarza mi się zobaczyć jakieś poradniki to wiem, że trzeba uważać. Są ludzie, którzy znają się, ale nie umieją przekazać wiedzy. Zasypują widzów szczegółami w których gubi się ktoś kto ma to zrobić pierwszy raz. Jak na pierwszy raz, to powinno być prosto wytłumaczone. Ewentualne niuanse i błędy mogące z nich wyniknąć są też częścią nauki. Ja unikam poradników, które prostą czynność tłumaczą przez 10 i więcej minut.
Co do przekazywania wiedzy, też prawda.
np.moja Mama nie nauczyła mnie gotować ani piec , bo zamiast wytłumaczyć to robila za mnie i mówiła tylko stój i patrz. To tak nie działa. Trzeba samemu próbować, najwyzej nie wyjdzie . Nie wyjdzie sto razy a potem albo zaskoczy albo i nie. Wtedy się szuka pomocy
Skąd ja to znam?
Patrz i ucz się, tylko sam nie rób, bo zrobisz na pewno źle.
Patrz i ucz się, tylko sam nie rób, bo zrobisz na pewno źle.
to wychowanie ... 

- wpk
- wpkx
- Kontakt: