Pogoda w regionie

off-duty
ODPOWIEDZ
zdyboo

Re: Pogoda w regionie

Post autor: zdyboo »

Miałem kiedyś rower miejski. Fajnego Kettlera, który miał zainstalowaną blokadę na tylne koło. Świetna sprawa jak trzeba było rower na kilka minut zostawić, a nie było do czego przypiąć. Rower był używany, a kluczyk do blokady jeden. Pewnego dnia zauważyłem, że kluczyk ów pękać zaczyna. Zajechałem byłem więc do klucznika w centrum handlowym co w zasadzie skansenem minionej epoki jest. Taki późny PRL, wczesny kapitalizm. Kluczyk w łapie. Panie, dorób pan taki, bo ten pęka.
Popatrzył, pokręcił głową i pyta do czego ten kluczyk. Do zapięcia rowerowego. To przyjść z zapięciem bo mu się coś nie zgadza. Mówię, że zapięcie przykręcone do roweru, ale mnie nie wpuszczą przecież tu z rowerem. Co nie wpuszczą, jak wpuszczą. Wbiłem zatem i kluczyk został dorobiony.
aisoglaM

Post autor: aisoglaM »

Poszedłeś z rowerem do CH w obcisłych majtkach rowerzystów zawodowych?
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Tomek-żartowniś lubi wkręcać biednych geików.
zdyboo

aisoglaM pisze: 21 gru 2020, 21:53 Poszedłeś z rowerem do CH w obcisłych majtkach rowerzystów zawodowych?
W tamtym wypadku akurat nie, to był rower miejski i w cywilnych ciuchach na nim jeździłem.
Niemniej jednak zdarza się, że i w obcisłym wbijam do sklepu czy do CH.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

I straż katolicka Cię nie stopuje?
aisoglaM

Nie widziałam rowerzysty w GH to musiał być spektakularny widok. Myślę, że Tomasz chcąc nie chcąc pojawił się na kilku stories IG jak był w tych rajtkach. To pewne :))
Jeśli chodzi o niecodzienny widok w galeriach to raz widziałam (Serio) jak koleś psa niósł do zoologicznego. OWCZARKA. NIEMIECKIEGO. DOROSŁEGO. OLBRZYMIEGO. Jak on go doniósł nei mam pojęcia. Pies na pewno więcej ważył od niego.
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

A co to jest CH?
zdyboo

Woytku, akurat do sklepu z dewocjonaliami nie chadzam.

Gosiu, myślę, że jednak nie byłem aż taką sensacją jak Ci się wydaje. Koleś w kasku, rękawiczkach, obcisłym stroju i do tego stukający blokami w butach wyraźnie wskazuje, że jest tylko przejazdem. Nie budzi sensacji jak wpada na piwo czy kawę do mijanego lokalu i nie budzi sensacji jak wejdzie do sklepu.
Może jakbym kupował telewizor czy lodówkę to komuś by się brew uniosła, ale tez raczej z powodu, jak on się z takim klamotem rowerem zabierze.

Krzysiek, CH = centrum handlowe.
aisoglaM

Celofanowy Hałas :)
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

A myślałem, że jakiś bardziej konkretny oszom.
Często w CH są sklepy rowerowe które świadczą usługi serwisowe.
Trudno wykonać taką usługę bez roweru.
ODPOWIEDZ