Dywagacje o zakupie A7

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
cz4rnuch

Re: Dywagacje o zakupie A7

Post autor: cz4rnuch »

Gdzie kupowałeś? Może zwrócą kasę lub wymienią?
zdyboo

Post autor: zdyboo »

Nie wiem czy bym wyrzucił. Swego czasu karty Sandisk miały dożywotnią gwarancję. Kleiłbym jeżeli bym widział choć cień szansy, że da się skleić. Jeżeli by się udało używałbym karty jak dalej.
Swego czasu wyłamywały mi się plastikowe przegrody styków w karcie SD. Przy drugim wyciąłem resztę, żeby nie namieszały w aparacie. Kartę mam do dziś.
puch24

Post autor: puch24 »

Skleiłbym delikatnie i zostawił na zapas. Źle byłoby, gdyby połamała się w slocie karty w aparacie.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

zdyboo pisze: 30 gru 2020, 13:52 Sklej, daj dużo kleju i zanim wyschnie wepchnij do slotu. Podlej jeszcze klejem i jak podeschnie to na wierzch daj gluta termotopliwego, ewentualnie silikon, ale lepiej gluta. Zabezpieczysz dodatkowo slot przed wilgocią. Taką mam koncepcję.
Wbrew pozorom to jest bardzo słuszna koncepcja.
Czelnikowi wciąż się wszystko psuje, więc prędzej czy później to też, ale przecież warto walczyć o później.
Bo przecież są aparaty z wbudowaną pamięcią, a dane można zgrywać po kabelku.
A skoro ładuje się też kabelkiem, to i baterię sugerowałbym zabezpieczyć jak wyżej.
Howgh.

Dodano po 2 minutach 10 strzałach znikąd:
PS A dzieci w Afryce niech cz4rnuch dokarmia.
Mlekiem dzików.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Właśnie. Po chuj mi dwa sloty, tylko zamieszanie. Jeden na pewno zaleję silikonem.

A serio, to pamiętajcie, że byłem modelarzem, takie coś to dla mnie małe piwo przed śniadaniem. Karta nigdzie nie pękła, tylko ona składa się jakby z dna i góry i te połóweczki się lekko rozszczepiły jak po pijaku wkłądałem kartę do slota. Wystarczy ciut ciut gęstego cyjanoakrylowego mego ulubionego Bonda, co wszystko nim kleję i śladu nie będzie i śmigać będzie.
Cz4rny, a wuj wie, gdzie kupowałem. Nie trzymam paragonów na takie drobnostki ;p A serio, to chyba dostałem na zeszłego Mikołaja od byłej żony, więc ów rozszczep wiele wyjaśnia.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Znamię rozszczepienia jaźni?
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Złamię rozpieszczenia w łaźni.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Tak? To idź sobie do łaźni, ale z gavinem. :mrgreen:
puch24

Post autor: puch24 »

A co będą sobie tam łamać? Czy sądzisz, że jak razem pójdą do łaźni, to nastąpi fractura pene? I u którego?
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Owain pisze: 30 gru 2020, 17:31...Cz4rny, a wuj wie, gdzie kupowałem. Nie trzymam paragonów na takie drobnostki...
Zaczniesz filmować w 4keju to wtedy takie drobnostki po temu stoją po kilka stówek za sztukę. A tak na serio to karty to jedna z tych rzeczy, które warto kupować na emejzonie. Nie trzeba paragonu, piszesz, że się zepsuła i dostajesz nową lub zwrot kasy.
ODPOWIEDZ