W poszukiwaniu Św. Grilla
- Owain
- Nasz Czelnik
Re: W poszukiwaniu Św. Grilla
A zupełnie z innej beczki, chcę sobie zrobić wydruk (ale nie zdjęcie) grafiki w rozmiarze mniej więcej formatu A3. Ma toto 2600 na 1750 pixów, niestety 72 pixy na zall. Jak toto najładniej druknąć, znaczy na czym? Jakom technikom? Bo w pracy mam jakąś kolorową drugargę typu kombayn, ale z tego jakieś paski, prążki wychodzą....
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Czornyj.
- Gdama
- Gdriada
Masz to małe. W bardzo dobrej rozdzielczości do druku to jest A5, a w dobrej to A4.Owain pisze: ↑02 sty 2021, 16:02 A zupełnie z innej beczki, chcę sobie zrobić wydruk (ale nie zdjęcie) grafiki w rozmiarze mniej więcej formatu A3. Ma toto 2600 na 1750 pixów, niestety 72 pixy na zall. Jak toto najładniej druknąć, znaczy na czym? Jakom technikom? Bo w pracy mam jakąś kolorową drugargę typu kombayn, ale z tego jakieś paski, prążki wychodzą....
Ciąganie tego powyżej jest zależne od rodzaju grafiki oraz sposobu oglądania.
I od własnego odbioru, a Ty raczej masz wysokie wymagania

Dodano po 54 strzałach znikąd:
Gość na imię ma Grzegorz K. i jest fachowcem - wie co robi.
Zadzwoniłbym wcześniej - ostatnio coś był przywalony.
- Owain
- Nasz Czelnik
Jakoś zaryzykuję to A3, tylko nie wiem czy jest sens słać do Katowic czy poszukac gdzieś w Rzeszy. Co do jakości, zadowolę się co wyjdzie, bo obrazek mnie luzuje na ten moment a muszę czymś przykryć dziury po obrazkach zabranych przez ex.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Gugiel wyrzuca conieco w Rzeszy. Wyślij jeden obrazek mailem i podjedź po drodze i odbierz.
Będzie akceptowalne zrobisz w przyszłości kolejne.
Też by mi się nie chciało pieprzyć z powodu jednego druku z jakimiś wysyłkami i odbiorami.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
To gwoździe też zabrała?
- cichykot
- Tamarukam
- vid3
- Kontakt:
Owain, dla ścisłości, ta informacja, zapisana w plikach graficznych, jest całkowicie pozbawiona znaczenia. Można z niej, i z rozdzielczości obrazu, wyliczyć wielkość obrazu, przy założeniu danej rozdzielczości - ale przy wydruku, a najczęściej także przy wyświetlaniu, informacja o pixelach na cal jest ignorowana.