22/2 mam w canonie.
proszę. ten napinający kuszę to ja.Ligo pisze:Daj te przykłady. Chętnie podyskutuję, ponieważ żyjąc w najbardziej posegregowanym mieście na kontynencie, jestem w temacie.
niestety, rodinal zaliczył nagłą śmierć i zamiast zdjęć, będą zakładki z suszonymi kwiatkami w środku. ale i tak warto było pojechać, bo przecież w tym wszystkim wcale nie chodzi o zdjęcia. nieprawdaż.puch24 pisze:Jakieś zdjątka kosher wrzucisz?
oczywiście że nie byłem świadomy. rodinal po kilku latach nie zmienia już ani barwy, ani woni. także tego. co więcej, używałem go rok temu i działał, jak ta lala, a rodinal to nie xtol czy też W-10, żeby przeliczyć zgona out of blue.puch24 pisze:No tak, tylko nie napisałeś wprost, czy byłeś świadomy tej śmierci, czy nie.
Tak myślałem, że skutecznie utrwaliłeś. Niestety, mnie też się zdarzyło parę razy zaliczyć wpadkę z obróbką.W tym i dokładnie taką samą, że wywoływacz nie wywołał, ale za to utrwalacz utrwalił. Widok całkowicie przezroczystej błony, wyciąganej z koreksu, jest jedyny w swoim rodzaju. Najgorsze było to, że tylko mojemu skąpstwu mogłem za to dziękować, bo podejrzewałem, że wywoływacz mógł już być zdechły, ale zaryzykowałem. Nawet nie spróbowałem np. na odciętej końcówce błony, czy w ogóle działa. Durnota.
Używałem wtedy języka przekraczającego wszelkie normy społeczne.
fomapan 400. ustaw w aparacie ISO 250/25*. chyba że będziesz wołać w Microphenie lub XTOL'u, to wtedy na luzie możesz naświetlać na ISO 400/27*.Methanoia pisze:A powiedzcie mi moi drodzy jaki film mam sobie w Bratex'ie kupić abym mogła go samodzielnie wywołać i jak to wywołać?
Mam jeszcze kilka filmów fuji velvia i kodaka 400 ale myślę o jakimś czarno-białym do mojego f90x.