22/2 mam w canonie.
Places
-
nordenvind
Re: Places
Zgadza się za wąska, jebnąłem się
i 23/2 nie 22/2.
22/2 mam w canonie.
22/2 mam w canonie.
- rbit9n
- Ribitibi
co do miejsc, to powiem Wam, że w Leżajsku było dziś wyjątkowo byczo. podejrzewam, że to przez to, że wczoraj był szabas i większość kolegów chasydów, było na niezłym gazie. a niektórzy na podwójnym, bo nieustannie uzupełniali elektrolity.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
-
puch24
Jakieś zdjątka kosher wrzucisz?
- rbit9n
- Ribitibi
proszę. ten napinający kuszę to ja.Ligo pisze:Daj te przykłady. Chętnie podyskutuję, ponieważ żyjąc w najbardziej posegregowanym mieście na kontynencie, jestem w temacie.

Dodano po 1 minucie 2 sekundach:
niestety, rodinal zaliczył nagłą śmierć i zamiast zdjęć, będą zakładki z suszonymi kwiatkami w środku. ale i tak warto było pojechać, bo przecież w tym wszystkim wcale nie chodzi o zdjęcia. nieprawdaż.puch24 pisze:Jakieś zdjątka kosher wrzucisz?
-
puch24
Nie masz w czym wywołać, czy tak wywołałeś, że nie wywołałeś?
- rbit9n
- Ribitibi
wszak piszę, że rodinal zaliczył nagłą śmierć, przez co nie wywołałem, ale za to utrwaliłem. utrwaliłem skutecznie, że hej! hej!
ale nic się nie dzieje, pojadę tam przecież za rok. a czy coś wtedy wywołam? jeden rabin powie tak, drugi rabin powie nie.
ale nic się nie dzieje, pojadę tam przecież za rok. a czy coś wtedy wywołam? jeden rabin powie tak, drugi rabin powie nie.
-
puch24
No tak, tylko nie napisałeś wprost, czy byłeś świadomy tej śmierci, czy nie.
Tak myślałem, że skutecznie utrwaliłeś. Niestety, mnie też się zdarzyło parę razy zaliczyć wpadkę z obróbką.
W tym i dokładnie taką samą, że wywoływacz nie wywołał, ale za to utrwalacz utrwalił. Widok całkowicie przezroczystej błony, wyciąganej z koreksu, jest jedyny w swoim rodzaju. Najgorsze było to, że tylko mojemu skąpstwu mogłem za to dziękować, bo podejrzewałem, że wywoływacz mógł już być zdechły, ale zaryzykowałem. Nawet nie spróbowałem np. na odciętej końcówce błony, czy w ogóle działa. Durnota.
Używałem wtedy języka przekraczającego wszelkie normy społeczne.
Tak myślałem, że skutecznie utrwaliłeś. Niestety, mnie też się zdarzyło parę razy zaliczyć wpadkę z obróbką.
-
Metanoia
A powiedzcie mi moi drodzy jaki film mam sobie w Bratex'ie kupić abym mogła go samodzielnie wywołać i jak to wywołać?
Mam jeszcze kilka filmów fuji velvia i kodaka 400 ale myślę o jakimś czarno-białym do mojego f90x.
Mam jeszcze kilka filmów fuji velvia i kodaka 400 ale myślę o jakimś czarno-białym do mojego f90x.
- rbit9n
- Ribitibi
oczywiście że nie byłem świadomy. rodinal po kilku latach nie zmienia już ani barwy, ani woni. także tego. co więcej, używałem go rok temu i działał, jak ta lala, a rodinal to nie xtol czy też W-10, żeby przeliczyć zgona out of blue.puch24 pisze:No tak, tylko nie napisałeś wprost, czy byłeś świadomy tej śmierci, czy nie.
Tak myślałem, że skutecznie utrwaliłeś. Niestety, mnie też się zdarzyło parę razy zaliczyć wpadkę z obróbką.W tym i dokładnie taką samą, że wywoływacz nie wywołał, ale za to utrwalacz utrwalił. Widok całkowicie przezroczystej błony, wyciąganej z koreksu, jest jedyny w swoim rodzaju. Najgorsze było to, że tylko mojemu skąpstwu mogłem za to dziękować, bo podejrzewałem, że wywoływacz mógł już być zdechły, ale zaryzykowałem. Nawet nie spróbowałem np. na odciętej końcówce błony, czy w ogóle działa. Durnota.
fomapan 400. ustaw w aparacie ISO 250/25*. chyba że będziesz wołać w Microphenie lub XTOL'u, to wtedy na luzie możesz naświetlać na ISO 400/27*.Methanoia pisze:A powiedzcie mi moi drodzy jaki film mam sobie w Bratex'ie kupić abym mogła go samodzielnie wywołać i jak to wywołać?
chyba że na bogato, to wtedy ilford FP4+, albo HP5+, albo kodak Tri-X 400, albo T-MAX 100 (tu uwaga, kodaki wymagają użycia bardzo świeżego i mocnego utrwalacza, inaczej nie pozbędziesz się różu).
a jeśli już chcesz na super bogato, to neopan 100 ACROS.
-
puch24
Tak, to prawda. Po Rodinalu nie widać. Brązowieje i mętnieje, ale nadal działa, po czym przestaje. Jeśli dobrze pamiętam, moja wpadka też dotyczyła Rodinalu, a właściwie R09 ORWO.