To wystaw trochę drożej a jak ktoś Ci zaproponuje niższą cenę to się zastanowisz czy warto. Jeśli wystawisz za tyle co inni to będzie Ci ciężko sprzedać. To używany aparat, w dodatku bez logo Nikona, fali chętnych się nie spodziewaj.
Dodano po 5 minutach 25 strzałach znikąd:
A to 2/3 nówki to i tak stosuję w przypadku obiektywów, które nie tracą na wartości aż tak jak aparaty Ale skoro Ci się nie spieszy to możesz poeksperymentować.
A to 2/3 nówki to i tak stosuję w przypadku obiektywów, które nie tracą na wartości aż tak jak aparaty Ale skoro Ci się nie spieszy to możesz poeksperymentować.
To GR. Standardowe dla tego modelu zacięcie się obiektywu. Większość ludzi wyrzuca wtedy aparat w krzaki i kupuje nowy, ja właśnie staram się ustalić przyczynę takiego stanu rzeczy, ale im dalej tym trudniej...
sorevell pisze: ↑08 sty 2021, 15:31
To GR. Standardowe dla tego modelu zacięcie się obiektywu. Większość ludzi wyrzuca wtedy aparat w krzaki i kupuje nowy, ja właśnie staram się ustalić przyczynę takiego stanu rzeczy, ale im dalej tym trudniej...
Mnie się ze trzy kompakty tak spie... Jeden dałem do naprawy, niby naprawili, ale na krótko, i znów się zepsuł. Posprzedawałem jako zepsute na Allegrze po 10 czy 15 zł. Te wysuwane obiektywy to zdecydowanie słaby punkt.
Co gorsza, weszło to nie tylko do bezlusterkowców, ale i lustrzanek, o zgrozo.