Właśnie obejrzał-żem/polecam
Re: Właśnie obejrzał-żem/polecam
Chyba mocno. Po tej Polityce to już nawet najwięksi fani się od niego odwrócili.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Malcolm i Marie (https://www.filmweb.pl/film/Malcolm+i+Marie-2021-867995) na Nf - bardzo dobry.
Mam to na liście. Może jutro.
A Adu ktoś oglądał?. Pokazuje mi się, powinnam 

- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Również polecam. Penn rewelacja.zdyboo pisze: ↑06 lut 2021, 19:32 "The Professor and the Madman" - rzecz o powstaniu oksfordzkiego słownika języka angielskiego. Mel Gibson, Sean Penn, Natalie Dormer i Eddie Marsan. Świetna rola Penna. Dziwny akcent Gibsona, który znowu gra Szkota, ale mówi jakby z rosyjskim akcentem. Niemniej jednak polecam bo bardzo dobrze się ogląda. Na HBO GO.
smutno mi bo nie mam habeo
"Malcolm & Marie" - obejrzałem byłem i też polecam. Wizualnie film jest przepiękny. Świetne zdjęcia i to co zrobiono z obrazem to jest mistrzostwo. Klisza Kodaka, zapewne cyfrowo obrobiona, ale lubię jak czerń jest czernią, a biel bielą. Mógłbym ten film obejrzeć dla samego obrazu. Sama historia też niezła. Niby tylko para wyjaśnia sobie życie, ale ani przez moment nie jest nudno.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Tak.
I zajebista analogowość.
Oraz pytanie retoryczne, ile znamy filmów tylko z dwojgiem (słownie dwojgiem) aktorów?
Dawno nie widziałem czegoś takiego.
Pierwsze skojarzenie - "Kto się boi Wirginii Woolf?"
I zajebista analogowość.
Oraz pytanie retoryczne, ile znamy filmów tylko z dwojgiem (słownie dwojgiem) aktorów?
Dawno nie widziałem czegoś takiego.
Pierwsze skojarzenie - "Kto się boi Wirginii Woolf?"
Tak jak tu, gdzie na liście płac jest tylko dwóch aktorów nie znam żadnego filmu, ale kilka jest blisko. "Moon" - Sam Rockwell + Kevin Spacey (głos), "Gravity" - Sandra Bullock + George Clooney, "Arctic" Mads Mikkelsen + Maria Thelma Smáradóttir, tu jest blisko, bo na liście płac jest jeszcze tylko jedna osoba, której dodatkowo nie widać. Kojarzę jeszcze coś takiego jak "Phone booth" Colin Farrel + Kiefer Sutherland (głos). Tylko, że tam więcej osób gra, choć zepchnięte są do jakichś małych ułamków czasu. Podobnie w "2001: a space oddysey".
Generalnie, minimalistyczna obsada to nie jest pomysł nowy w kinematografii, ale faktycznie nieczęsto wykorzystywany.
Generalnie, minimalistyczna obsada to nie jest pomysł nowy w kinematografii, ale faktycznie nieczęsto wykorzystywany.
Głupi i głupszy?
A nie, to nie ten przykład
Obejrzę dzisiaj
A nie, to nie ten przykład

Obejrzę dzisiaj