Kota dawno nie było

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
aisoglaM

Re: Kota dawno nie było

Post autor: aisoglaM »

Obrazek
A najlepiej o.
Znalazłam w zdjęciach z Tajlandii :)
nordenvind

Post autor: nordenvind »

pilsner z Tajlandii to jak chińszczyzna ze Społem, ale kota jest konkretna :mrgreen:
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Pozwolę sobie się nie zgodzić. Changi, Tigery, Lao beery czy inne Cambodie wchodzą jak złoto. Tyle, że tam na miejscu.
zdyboo

Post autor: zdyboo »

Dokładnie, ja w Korei czy Chinach nawet nie próbowałem kupować wody. Zawsze miejscowe lub prawie miejscowe piwo. To są bardzo lekkie lagery typu niemieckiego, choć woltaż taki bardziej polski mają, ale faktycznie wchodzą jak woda.
Awatar użytkownika
danz1ger

Post autor: danz1ger »

Chińskie Tsingtao, całkiem niezłe piwko.
"Tsingtao Brewery Co. Ltd. is China's second largest brewery, with about 15% of domestic market share. It was founded in 1903 by Bavarian settlers in Qingdao, Shandong province."
Shoot First, Ask Questions Later.
zdyboo

Tak, tak, cały daleki wschód browarnictwa uczyli Niemcy.
aisoglaM

Post autor: aisoglaM »

Mnie tam bardzo dobrze to piwko wchodziło. Gorzej bylo z rumem Chyba to był rum. Nikt nie był pewny.
zdyboo

Niestety mocne trunki z tamtego rejonu nie smakują Europejczykom i to zaczynając już od wina. Choć miałem kiedyś butelkę japońskiej whisky i była OK.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Mnie tam bardzo smakuje ichniejsza wódka. Jak wodę się ją pije. Kiedyś zrobiłem tam solo 0,7L w 2 godzinki i nawet mi się w głowie nie zakręciło :)

Obrazek
zdyboo

Wietnamskiej nie próbowałem, ale próbowałem dwie różne chińskie i paskudne to jest bardzo, nawet pite na zimno, a oni to przeważnie piją ciepłe. Woltaż też taki 50+, po 0,7 w 2 godziny nie miałbym kaca tylko z tego powodu, że nie miałbym głowy.
ODPOWIEDZ