Rowerowe dyr-dymały

off-duty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cichykot
Tamarukam

Re: Rowerowe dyr-dymały

Post autor: cichykot »

bardzo mnie się podobywuje Twoj rumak Tomku. bardzo.
zdyboo

Post autor: zdyboo »

cz4rnuch pisze: 28 lut 2021, 14:56 Czy w tym sezonie też jest taka bida z dostępnością i cenami jak w zeszłym?.
Nie. Jak to na YT pewien polski producent rowerów powiedział: "Rowery mocno podrożeją w 2021, ale nie martwcie się bo i tak ich nie będzie." Zatem należy się spodziewać, że będzie gorzej niż w zeszłym roku.
Serio są firmy, które już w listopadzie nie przyjmowały zamówień na 2021, tylko na 2022. Producenci już w tej chwili podobno składają zamówienia na 2023. To co się pojawia, znika praktycznie od ręki.
Jak się prześledzi wzrost cen 2019-2021 to się robi człowiekowi słabo. W marcu 2019 kupiłem MTB, jakbym chciał ten model kupić teraz to musiałbym zapłacić o 1/3 więcej. Mimo, że osprzętowo jest tak może z 3-5% lepiej.
Jakbym nie kupił osprzętu do tego roweru ze zdjęć w październiku, to bym go wczoraj nie poskładał. A i tak na przykład były i są olbrzymie kłopoty z przewodami hydraulicznymi do hamulców. Ja miałem dwa przewody do tylnych, bo od przednich różnią się tylko długością. Kolega szukał, ale znalazł tylko przednie. Zaproponowałem, żeby kupił dwa i się wymieniliśmy. Tak wygląda obecnie rynek rowerowy.
von Boroszlo pisze: 28 lut 2021, 15:20 Strasznie ładnie ten pasek na oponie komponuje się z kolorem ramy.

Dzięki. Wiem, to nie był przypadek. Poza tym to nie jest pasek, a naturalna guma i cała opona wewnątrz jest w tym kolorze. Zatem czarny bieżnik jest bardziej paskiem. Takie dwukolorowe opony są bardzo modne od dwóch, może trzech sezonów.
cichykot pisze: 28 lut 2021, 16:00 bardzo mnie się podobywuje Twoj rumak Tomku. bardzo.
Dzięki Robson. Mnie też, podjarany jestem bardzo.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

To słabo. Ale żeby się upewnić to tylko dopytam czy o tej (nie)dostępności i cenach to piszesz ogólnie czy o bardziej specjalistycznym sprzęcie? Bo ja to raczej gotowca i to takiego zwyklaczka będę szukał na krawężniki plus ewentualnie jakieś ścieżki w lesie. Nie chciałbym wydać więcej niż 3 tysie.
zdyboo

Raczej niestety ogólnie. Jak Gośce poleciłem ten rower z Deca, to były tylko 4 sztuki w Polsce i wszystkie w rozmiarze S. Rower za 2 tysie.
Jakbym na jesieni zaczął szukać gotowca, to bym go pewnie nie kupił. Zatem wymyśliłem, że poskładam sobie rower.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Składak!
zdyboo

Ja większość moich rowerów.
puch24

Post autor: puch24 »

.
aisoglaM

Post autor: aisoglaM »

Sliczny rower a zdjecie katalogowe.
A jesli chodzi o moj, to poxhwalilam sie na fb i dzisiaj nawet fryzjerka moja sie pytala gdzie kupilam taki ladny rower 🙂 a jeszcze nie jest zlozony
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Czyli już nie musisz składać.
zdyboo

aisoglaM pisze: 28 lut 2021, 19:30 Sliczny rower a zdjecie katalogowe.
A jesli chodzi o moj, to poxhwalilam sie na fb i dzisiaj nawet fryzjerka moja sie pytala gdzie kupilam taki ladny rower 🙂 a jeszcze nie jest zlozony
Dziękuję.
Weź odpal i swój rower, szkoda, żeby był tylko zakanapową podstawką pod kurz.
ODPOWIEDZ